Hylozoika

Lars Adelskogh Hylozoikai tanulmányok című munkájából:

greater-selfEgy első magyarázat
A legtöbb embernek nincs szüksége magyarázatra, hogy miért élünk, miért vagyunk itt? Ők vagy elégedettek a létezésükkel, vagy elégedetlenek, és egyik esetben sem tudja egy ilyen könyv őket elégedettebbé tenni. E könyv nem számukra íródott.
Mindemellett van egy másik csoportja is az embereknek, nem nagyon nagy, de egyre növekvő; azok, akik tudatában vannak, hogy szükségük van magyarázatra. Ezek többsége próbált egy s mást anélkül, hogy megelégedettséget találtak volna: vallás, filozófia, tudomány, okkultizmus vagy new age tanítások. Ők ösztönösen érzik, hogy nem lehet az olyan mint ahogy a hatalom állítja, azaz kell lennie valami többnek, valami nagyobbnak, valami monumentálisabban nagyobb jelentőségűnek, mint amit a hatalom úgy nevez: „a világ olyan amilyennek ismerjük”.
Ezt a csoportot nevezhetjük önálló keresőknek. Ők önállóak, mert ők maguk akarják eldönteni, mi az amit elfogadnak. Ők keresők, mert semmit sem találtak ami kielégíti a belső kritikai érzéküket és így folytatják a keresést. Ez a könyv számukra, az önálló keresőknek íródott.
Talán a könyv olvasása során érezni fogják, hogy jó úton járnak. Semmi sem adhat az írónak nagyobb örömet, mint amikor a keresőt felfedezővé alakítja. Természetesen nem hiszi, hogy egy könyv helyettesítheti az egyén saját megtapasztalását a világról. Mindemellett hisz abban, hogy e könyv lehet egy kapu, első útmutatás egy eddig nem is gyanított világ felé. Ez a világ az ezoterikai tudás valósága.
Az élet ezoterikai ismerete idősebb, mint az emberiség. Mindamellett örök fiatalként a keresők valamennyi új generációinak szolgálatában, azoknak a szolgálatában áll, akik sosem hagyják abba a kérdezést, és akik sosem veszítik el a csoda iránti érzékenységüket.
A mi időnkben egyre több ember érdeklődik az ezoterika iránt és gazdag irodalma van, amit számos nyelven lehet tanulmányozni. Egy svéd ezoterikai gondolkodó és író, Henry T. Laurency, mindenkinél többet tett azért, hogy ezt a tudást az életről a modern ember számára is elérhetővé tegye. A munkájában a pythagoraszi tudásrendszertől indul, a hylozoikától.

1979-től egy kiadó alapítvány dolgozik Laurency írásainak terjesztésén. Az eddig publikált anyag több mint négyezer oldal, amelynek majdnem fele olvasható angol nyelven is. Talán szükség van egy bevezetőre a kezdők számára és egy összefoglalóra a haladó tanulóknak. Erre szolgál e könyv.

A magyarázat tizenkét részre oszlik, amelyek mindegyike számos fejezetet tartalmaz. A részek párokat alkotnak. Egy és Kettő bevezetést és egy áttekintést ad a pythagoraszi tudásrendszerről a modern kifejezéseket használva. Három és Négy valamiféle technikai beszámoló a létezés alaptényezőiről: anyag, mozgás és tudatosság. Öt és Hat az élő természettel foglalkozik és az ember helyével benne. Hét és Nyolc tárgyalja azokat az élettörvényeket, amelyeket a legfontosabbak megismernünk nekünk, embereknek. Kilenc és Tíz tárgyalja az ember önmegvalósításának lehetőségeit. Tizenegy és Tizenkettő szélesíti a létezésünk, a múltunk és jövőnk távlatait.

Én igen hálás vagyok sok barátomnak, akik sok értékes tanácsot és építő kritikát adtak, ami elementárisan szükséges annak, aki nem az anyanyelvén ír. Ezzel kapcsolatban különösen ki szeretném fejezni szívből jövő köszönetem dr. Andrew Westcombe-nak, akinek észrevételei mindig egyaránt jóindulatúak és felbecsülhetetlenek.
Skövde, Svédország, 2004. július 9
Lars Adelskogh

Én ez Vagyok.Hét élettörvény

A hylozoika Hét Élettörvény-t fogalmaz meg, melyek az ember életét és fejlődését irányítják.
Ha akarjuk, ha nem, ha elfogadjuk, ha nem, akkor is ezek az útjelzőink a fejlődésben:

1.) SZABADSÁG Törvénye

2.) EGYSÉG Törvénye

3.) ÉN Törvénye

4.) AKTIVÁLÁS Törvénye

5.) SORS Törvénye

6.) ARATÁS Törvénye

7.) FEJLŐDÉS Törvénye

A Törvénye felett nincs hatalmunk!
Azonban vannak, melyeken TUDATOS FEJLŐDÉSSEL és MUNKÁVAL dolgozhatunk és dolgoznunk is KELL!
S ez az oldal ezért született. Segíteni a Tudatos Fejlődést!

A hylozoikáról bővebben itt >>>

spirituális lélekgyógyászat kicsi

S még egy gondolat:
“Mint gondolkodó lénynek választanunk kell két út között, az önmegvalósítás két formája között: a hatalomra irányuló akarat vagy az egységre irányuló akarat.A hatalomra irányuló akarat valamennyiünk megpróbáltatásainak súlyosbodásához vezet, főleg azoknak, akik visszaélnek a hatalommal. Az egységre irányuló akaratnak az a hatása, hogy senki sem követel többet, mint a saját hozzájárulása és mindenki belátja, hogy a közjó szolgálata a legmagasabb feladat az életben. Igazolódni fog, hogy ez az egyedüli járható út mindenki boldogságához és öröméhez, mindannyiunk jólétéhez és senki rossz sorsához.”


Az Omniverzum Szabadegyetem képzésein bővebben megismerkedhetsz a témával.

 

Egy gondolat “Hylozoika” bejegyzéshez

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.