Bemutatkozó * Varga Éva

Varga-Éva-Omniverzum-Spirituális-lélekgyógyászAhogy a legtöbb embert, engem is saját problémáim, a bennem lévő kétségek, félelmek, elégedetlenség vezetett az önismeret útjára több, mint tíz éve. Szerencsésnek érzem magam, mert gyorsan kialakult bennem az a belső hit, hogy a változtatás alapvetően rajtam múlik. Az utóbbi pár évben saját magamon tapasztaltam, hogy ez a munka csoportban sokkal gyorsabban és hatékonyabban működik. A csoport ereje az egyéni erőkből adódik össze, tehát a fejlődést csak úgy tudja támogatni, ha az egyéni akarat és szándék ott áll mögötte.

A fejlődés útja a mai kor emberének az egyéni fejlődés, ami nem magányos utat jelent, csak arra utal, hogy a „megváltást” már nem várhatjuk kívülről, magunkban kell bejárnunk az oda vezető utat. Ezért van egyre több holisztikus gondolkodáson alapuló módszer, a rengeteg önismereti tanfolyam, és ezért van az, hogy a hagyományos orvoslás úgy tűnik már nem segít olyan esetekben sem, ahol régen segített.

Fontosnak tartom az energetikai rendszerünk, a tudathordozó testeink megismerését, a személyiségünkkel való munkát.

Ahhoz, hogy a személyiségünkkel hatékonyan tudjunk dolgozni, magasabbról kell rátekintenünk. Tudnunk kell, hogy többek vagyunk fizikai, érzelmi és gondolati testeinknél (a halandó testünknél). Azonban az a tapasztalatom, hogy az emberek többsége érzelmeire és gondolataira sem tudatos. Nem eszköznek tekinti azokat, hanem azok áldozataként éli mindennapjait (leginkább érzelmei rabságában).

Törekednünk kell a tudatszintünk emelésére, az intuíciónk fejlesztésére, a szimbolikus rendszerek megértésére, hiszen ki milyen szinten működik egyénileg, az kihat környezetére, sőt az egész bolygóra. Viszont nem szabad arról sem megfeledkeznünk, hogy a törekvéseink, cselekedeteink kiinduló pontja, színtere a személyiségünk, és ha ez nincsen rendben, akkor az irány is félrevezető.

pillangó1Hogy mi is a valódi személyiség? Hogyan épül fel? Mi a tudat, az elme, az ego és a Felettes Én?

Ezekre a kérdésekre a választ Wilber integrál filozófiájában, a Transzperszonális Pszichológiában és a Teozófiában találtam meg. Ezek az elméletek segítettek hidat építeni a keleti tanok és a nyugati pszichológia közötti, számomra hatalmasnak tűnő szakadékra. Az elméletek mellett szívemhez közel álló gyakorlati módszerek a Bach virágterápia, Symbolon asztrológia, Színterápia, Meseterápia és más művészetterápiás módszerek. A személyiségünk megismerésének egy nagyon különleges és egyedi módszerének tartom még a Maja energetikai rendszert.

A folyamatos tanulás számomra nagyon fontos. De a “sétálás tevékenységének felét – amint jól tudjuk – a látás teszi ki, és csak a felét a lábak működése; ugyanez igaz valamennyi emberi cselekvésre: fele a tudás és fele a dolog megtétele.” Ezért a tanultak integrálásával és alkalmazásával igyekszem segíteni magamon.

Másokon segíteni nem tudok, inkább arra törekszem, hogy másoknak segítsek, ha önmagukon szeretnének dolgozni, változtatni.

zaszloVarga Éva
2014. szeptember 30.

3 gondolat “Bemutatkozó * Varga Éva” bejegyzéshez

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.