A szív intelligenciája

A szív intelligenciájaA szeretet furcsa játék. Valamennyien a szeretetre várunk nap mint nap, azonban egyikünk sem képes arra, hogy valóban szeressen. Honnan is tudnánk hogyan kell szeretni? Ki tanított volna rá bennünket? A szeretetet voltaképpen nem lehet megtanulni, csak engedni, hogy bekövetkezzék. És ettől valamennyien rettenetesen félünk. Attól félünk a legjobban, amire a legjobban vágyunk. S hogy ez a félelem megszűnjön, közel kell magunkhoz engednünk a szeretetet. Meg kell engednünk, hogy érezzük. S ahhoz, hogy érzéseink, érzelmeink felszínre kerüljenek, ki kell tárnunk a szívünk ajtaját.

Hogy szívünket kinyithassuk, bensőnkben le kell győznünk a bizalmatlanságot és a megsebzéstől, visszautasítástól való félelmet. Így engedhetjük szabadjára a szívünkben élő természetes örömöt, amelyet megoszthatunk másokkal, de akár élvezhetjük is csendben. Képessé kell válnunk arra, hogy a szívünkre hallgassunk, hogy az megsúghassa nekünk, melyik irányba kell tartanunk. Segít megtalálnunk azt az utat, amerre mennünk kell. Mert döntést hozni csak nyitott szívvel, nyitott szellemmel és nyitott akarattal lehet. Ez egy olyan szabad érzés, mint amikor a hullámokkal sodródunk. Ilyenkor kapcsolatba kerülünk az élettel és a teljességgel.

A saját akaratunk által mindig azt szeretnénk, hogy a dolgok, másképpen legyenek, mint ahogy vannak. Ilyenkor saját vágyainkkal, kívánságainkkal kapcsolódunk össze. Természetesen attól, hogy a szívünkre hallgatunk, követjük, amit diktál, még lehetnek vágyaink és akaratunk. Azonban már nem kell, hogy ezek határozzák meg cselekedeteinket.  A válaszokat kérdéseinkre megkaphatjuk a közvetlen érzékelésünk által, – abból, amit éppen abban a pillanatban érzünk, abból, ami most van, – s érzéseink által ráláthatunk a valóságra. Így ha kitárjuk a szívünket az élet felé, az megnyílik és megmutatja a valóságot. A valóság pedig elvezet bennünket a megoldáshoz.

Cerny Ildikó

Honlap: www.termeszetes-gyogyereju-terapiak.blogspot.hu

Gyógyító beszélgetés; Bach-virágterápia; Energiagyógyászat; Életút tanácsadás – Budapesten és Szentendrén

Időpont egyeztetés: 06-30/962-8269

Ha segítségre, tanácsra van szüksége, mert összekuszálódtak a dolgok Ön körül, várom szeretettel.