Mi lesz a szerelemből?

Egyszer egy király szerelmes lett királysága legszebb leányába s el is vette feleségül. Egy szép napon, miközben a vadászaton vett részt, egy koldus érkezett a palotába, hogy hírül hozza a királynénak, hogy édesanyja megbetegedett. Bár a királyné nem használhatta a király hintóját, mégis azzal igyekezett édesanyjához.

Mikor a király visszaérkezvén a vadászatról megtudta, hogy a királyné a hintóját engedélye nélkül használta, így kiáltott fel:

– Hát nem csodálatos?! Ez az igazi gyermeki szeretet. Az sem számított az én drága feleségemnek, hogy az életével játszik. Az engedélyem nélkül cselekedett, csak hogy ápolhassa az édesanyját. – és szerelmesen nézett a királynéra.

Teltek múltak a napok, a király szerelme nem lanyhult. Egy gyönyörű nyári napon feleségével a palota kertjében a sétálgatva, a legszebb őszibarackot szakította le és adta oda kedvesének. A királyné beleharapott, majd érezve a gyümölcs édes ízét, odanyújtotta férjének, hogy ő is élvezhesse a finomságot.

– Annyira szeret engem az én drága feleségem! Oly boldog vagyok – mesélte lelkesen mindenkinek a király. – A saját élvezetét is megosztotta velem és nekem adta a legszebb barackot. Hát nem nagyszerű?!

Eltelt néhány esztendő. Ki tudja miért, a király szívéből kihalta szerelem, a szeretet és a szenvedély a királyné iránt. Így panaszkodott hát:

– A feleségem sohasem tudott királynéhoz méltó módon viselkedni. Megszegte a tilalmaimat, engedélyem nélkül használta a hintómat, sőt arra is emlékszem, hogy egyszer egy olyan barackot etetett meg velem, amibe már beleharapott.

 

Cerny Ildikó
https://termeszetes-gyogyereju-terapiak.blogspot.hu

Gyógyító beszélgetés; Bach virágterápia; Energiagyógyászat; Életút tanácsadás; – Budapesten és Szentendrén
Telefon: 06 30 9628 269
Ha segítségre, tanácsra van szüksége, mert összekuszálódtak a dolgok Ön körül, várom szeretettel.