Eltelt három év a Spirituális Lélekgyógyász képzésben

önismeret omniverzum

Ki is vagyok valójában? Miért születtem erre a földre? Mi az életfeladatom, a küldetésem? Miért írok gyerekkorom óta naplót? Miért írok verseket? Miért szeretem a kéket a sárgát és a fehér színeket? Miért segítek állandóan másoknak? Miért ismétlődnek élethelyzetek az életemben? Miért úgy alakul az életem, ahogy alakul? Mit csinálok, jól vagy rosszul? Hogyan lehetne másképpen?

Ezer és ezer kérdés, amire nem tudjuk a feleletet. Miért nem tudjuk, mert nem ismerjük önmagunkat. Az iskolában ezt nem tanítják meg a gyerekeknek, de az Élet feladja a leckéket, amiből vagy tanulunk, vagy nem. Van, hogy ösztönösen tudjuk, megérezzük, de nem vagyunk tudatosak. Ha tudatosak lennénk, ha ismernénk önmagunkat, ha tudnánk, hogy milyen erősségekkel és gyengeségekkel születtünk, másképpen alakulna az életünk. Ha ismernénk a magasabb rendű törvényeket, akkor megértenénk, hogy mi miért történik? Nem hibáztatnánk a sorsot, másokat, hisz mi vagyunk a sorsunk kovácsa. Mindennek oka van, nincsenek véletlenek. Ha csak legalább a jó, régi bölcs magyar közmondásokat ismernénk, már akkor sokkal többet értenénk. Itt van például: „Ki, mint vet, úgy arat”. Ez az egyik legfontosabb Élettörvény.

A legtöbb ember úgy éli le az életét, hogy nem ismeri saját magát, nincs helyes énképe magáról. Lehet, hogy amit magáról hisz, az egy idealizált énkép, és valójában nem is olyan, csak olyan szeretne lenni. Tele van félelemmel, de kifelé nagyon bátornak mutatja magát.

Meg szeretnéd tudni, hogy valóban milyen vagy? Szeretnél szembesülni az igazsággal, még akkor is, ha az nagyon fájó lesz?

Igen, én szerettem volna tudni, hogy ki is vagyok valójában, milyen ember vagyok, van-e még feladatom ebben az életben? Hisz eddigi életemben csak a szerepeimnek akartam megfelelni. Jó gyerek, jó testvér, jó barát, jó szerető, jó édesanya, jó nagymama, jó beosztott, jó vezető, jó sportoló szerettem volna lenni. Persze mindig tele voltam kétségekkel, hogy meg tudok-e felelni ezeknek a szerepeknek. Hol sikerült, hol nem? Mind a sikert, mind a kudarcot csak magamnak köszönhettem. Most már tudom, mert ez az iskola felnyitotta a szemem, segített, hogy valójában megismerjem magam, hogy ne ösztönösen, hanem tudatosan éljek. Elindított a helyes úton. Nem mondom, hogy könnyű volt, de sokat adott.

4_phoe10-300x393Köszönet a tanáraimnak és annak a sok jó módszernek, amivel megismertetett, amit a kezembe adott. Köszönet a diáktársaimnak, az itt tanulóknak, mert a feladatokat csoportokban végeztük, ahol mindenki más, másképpen látja a dolgokat. Köszönet az őszinte szavaiknak, mert ezek mind segítettek az önismereti úton.

A szakdolgozatom megírása, a téma kitalálása, a megírása nagy kihívás volt az életemben, 65 éves koromban, de sikerült. Sokat tanultam belőle. Köszönöm!

Gabriella
2016. november 12.

A Spirituális Lélekgyógyász képzésről itt olvashatsz bővebben >>>

logo kék