Újabb írás: “Mi változott egy év alatt?”

jó vagy rosszA képzésben a második év elején a diákoknak az a feladata, hogy írjanak egy pár sort arról, hogy “Mi változott egy év alatt?”.
A célja ennek a feladatnak az, hogy szembe nézzenek önmagukkal, az elmúlt egy évvel, és azzal, hogy honnan hova jutottak el egy év alatt.
(Mert ha az ember elindul a tudatos fejlődés és tanulás útján VAN változás, az biztos. És az is biztos, hogy ez pozitív. Sokszor azonban úgy vagyunk, mi emberek, hogy észre sem vesszük a változást. Tudatosan kell rátekinteni és megvizsgálni, hogy feltűnjön,  mi is történt velünk.)

A “Mi változott egy év alatt?” kérdésre Ildi ezt írta:

ÉN!!!
A hozzáállásom, a nyugtalanságom, a szemléletem!

Elképesztően sokat adott ez az iskola! A tagjai, a társaim, a tanáraim, mintha a családom lennének, és feltétel nélküli szeretetet érzek irántuk!
Mikor elkezdtem az iskolát, kritikus szemmel, a hátsó sorból figyeltem az eseményeket, a személyeket, ez mostanra teljesen megváltozott!

Mindig nagy várakozással telik az idő az újra találkozásig,hogy megvitathassuk az idő közben velünk történteket, és elsajátíthassunk valamilyen újfajta tudást, ami még addig nem volt!

Az iskolán kívüli életben is nagy változásokat éltem meg, az eddig megszerzett tudás fényében! Sokszor próbára tett az élet, különböző kihívásokkal, emberekkel megoldandó feladatokkal!
MÁS LETTEM!

A régi énem felcsattanna igazságot követelve magának, és a helyzetnek! Ma már, rá tudok látni a dolgok pozitív és negatív hozadékára is, megtanultam kezelni a különböző embertípusokat – ebben is borzasztóan sok segítséget kaptam a tanáraimtól, amiért örökké hálás leszek!

Az élet úgy hozta, hogy amióta erre az útra léptem, nagyon sok problémás emberrel találkoztam, ami azt jelenti,hogy nekem magamnak is rengeteg megoldandó feladatom van a saját személyemmel!
Mivel szeretném azt hinni, hogy én is pozitív irányba tartok, úgy tűnik, hogy jól tudom venni az akadályokat, a nehéz természetű, vagy súlyos problémákkal küzdő emberekkel!

Változás állt be a családi viszonyaimban is! Megtanultam az iskolában, hogy nem ítélkezhetek a szüleim felett, amit ők követtek el azzal nekik kell elszámolni! Ennek hatására sokkal jobb lett a viszonyom az édesanyámmal is, nem hibátlan, de egy év alatt sokat javult!

Összességében, életem egyik legokosabb döntése volt, hogy beiratkoztam ebbe az iskolába! Egy kérdés motoszkál csak a fejemben a: Miért? csak most! Miért nem jóval korábban, amikor először eszembe jutott!?

Idővel biztosan erre a kérdésre is megérkezik a válasz! Itt tartok most! Egy év után!

Ildikó

spirituális képzés


Kedves Ildikó, és Útonjáró Diákok!

Köszönjük, hogy minket választottatok. Köszönjük, hogy együtt haladhatunk az Úton.

S Ildikó, IGEN pozitív irányba tartasz. MINDEN RENDBEN!

imazaszloÖlellek
Csilla