Másfél év a Spirituális Lélekgyógyász képzésben

Enjoyment - free happy woman enjoying sunset

Jelenleg negyedik szemeszteres diák házi dolgozata. Feladat az volt, hogy írj arról: „Milyen tanácsadó szeretnél lenni?”

Az iskola választásánál nekem nem volt célom a tanácsadói tevékenység folytatása.

Akkoriban rendkívül nyugtalan voltam, túl sok kérdésem volt, külső befolyás, túl sok elvárás, mind magammal, mind másokkal szemben. Elvesztem és szívből kerestem valamit, de hogy mit, azt nem tudtam volna akkor megfogalmazni. Kerestem magamat és helyemet a világban.

Aztán eltelt az első félév: megismerhettem a Bach-virágokat és rajtuk keresztül jobban ráláthattam önmagamra.

Bach-virágesszenciák1A  magam  belső  vívódásai  mellett  láthattam  csoport  társaim  küzdelmeit és fejlődésüket. Ráláthattam mások erősségeire és gyengeségeire, és ez segített magamat is jobban elfogadni. A Bach-virág tanácsadói képes második felében megtapasztalhattam, hogy mennyire bezárultam a saját világomban, mert észrevettem, hogy nagyon nehezen tudtam másra ráhangolódni, főleg akkor, ha a tanácsadást nekem kellett vezetnem.

Nyitott kérdéseket feltenni? Hah – ezt még most is gyakorolnom kell.

A vizsga során azzal is szembesültem, hogy nagyon igyekszem a „lehető legjobban” végezni a feladataimat, emiatt azonban ismét lezárom magam és csökken a kapcsolat a világgal és a másik emberrel. Úgyhogy el kell fogadnom az „elég jót”!

Ezt követően jöttek az újabb rendszerek: számmisztika mely számomra kézzelfoghatóbb volt, Maja rendszer – aminek  összetettsége még  összezavar,  de  amit  jelenleg  megértek  belőle,  már sokat segít  a  napjaimat  élni  és rálátni másokra.

szabadság1Mindezek mellé pedig az összes egyéb terület: színterápia és művészet terápia – lenyűgöz, mennyire finoman dolgozik az embereken és ad információt az emberekben zajló belső folyamatokról.
A Tarot és a meseterápia, amik a szimbólumok nyelvén szólnak, melyek számomra nagyon beszédesek. Egy-egy lap szinte megelevenedik a magába foglalt minőségek képi útján és a használat során újabb és újabb rétegeit, minőségeit látom meg.
A gnózis és az ott végzett gyakorlatok pedig segít megérteni a világ működését, helyemet a világban és megadni azt, amely erőt ad és egy biztos középpontot: a Hitet.

Most úgy gondolom, hogy sokat kell még tanulnom és sokat kell gyakorolnom. De azt is látom, hogy már most sokaknak tudok segíteni. Ezért úgy gondolom, hogy olyan tanácsadó szeretnék lenni, aki éli saját életét, éli a saját tapasztalásait, melyek számára lényeges információkat adnak. És szeretnék még nyitottabbá válni, hogy jobban rá tudjak hangolódni ara, aki segítséget kér tőlem. Vegyem észre az esetleg hasonló „elakadásokat” vagy területeket, melyek a kliens és saját életemben is előfordul, de ara törekedjek, hogy segítsek neki a számára megfelelő választ vagy utat megtalálni, nem pedig az én megoldási mechanizmusomat akarjam ráerőltetni.

images6[1]Olyan tanácsadó szeretnék lenni, aki a megtanult szerteágazó rendszereket – illetve azok egy részét – beépíti hétköznapi életébe, hogy azon keresztül tapasztalja meg azok működését. És habár nem fogom mindegyiket használni, de tapasztalatból tudjam, hogy melyiket miért ajánlhatom a kliensnek. (A rendszerek használatának fontosságára egyik tanárom egyszerű észrevételezése hívta fel a figyelmemet – hogy milyen színt viselek – és rádöbbentett arra, hogy bár megtanultam a színek jelentését, de a tudást nem tettem élővé. Ezért most egyik legfontosabb célom, hogy apránként tapasztalatok által élővé tegyem az ismereteimet.

Hálásan köszönöm, hogy ide kerülhettem, hogy a tanáraimtól tanulhatok, hogy fejlődhetek és tehetek.

Budapest, 2016.08.06. Németh Katalin

logo kék