Ádám írása a Spirituális Lélekgyógyász képzésről és az Omniverzum Szabadegytemről

ut_naplementebeKerestem valamit. Idén februárban jött el az ideje, az önismeretem útján, hogy újra egy hiteles képzés formájában is fejlesszem magam, bővítsem az ismereteimet, amivel segíthetek magamon, majd eztán másoknak is.
Olyan képzést kerestem, ami átfogó ismeretet tud adni az önismereti és a spirituális módszerek ötvözésével. Így bukkantam az Omniverzum Szabadegyetem 1,5 éves (3 szemeszteres) Önismereti Tanácsadó képzésére, ami a leírás és érzésem alapján passzolt ahhoz amire vágytam.

 Gyorsan döntöttem, a képzés indulása előtt 4 nappal jelentkeztem, úgy éreztem itt a helyem. Most, fél év elteltével (ami nem tűnik sok időnek, de ebből is látszik hogy mennyire tartalmas volt), magabiztosan állítom hogy jól döntöttem!
Az első szemeszter óráin tapasztalt és hiteles tanítókkal ismerkedhettem meg. Az egész félév tele volt tűzdelve gyakorlatokkal (rögtön az első nap csináltunk egy csokorral) párhuzamosan az elmélettel, ami nagyon fontos volt számomra. Ez igazán sokat segített az önismeretem útján, hálás vagyok a tanítóknak és magamnak az elvégzett munkáért.
Nagyon sokat számít a csoportdinamika, az hogy megnyílunk egymás előtt és elkezdjük megismerni egymást. Mi tízen kezdtünk, amiből a félév végére kilencen maradtunk. Már tudom, hogy nem csak a 3 szemeszteres képzést, hanem a mindent átfogó három és fél éves Spirituális Lélekgyógyász képzést fogom végigcsinálni itt.
Nagyon ötletesen és hasznosan, a tananyag úgy van felépítve hogy az egyes képzések órai egymásba vannak integrálva, tehát ha választott képzésed befejeztével úgy döntesz hogy folytatnád, akkor megszakítás nélkül és a csoportoddal akiket már megismertél folytathatod. Ez is nagyon tetszett.
OmniverzumA képzés mellett rendszeresen vannak fakultatívan látogatható programok, órák, képzések, táborok, elvonulások. melyek még színesebbé, hasznosabbá teszik az itt töltött időt és lehetőséget nyújtanak a még teljes körűbb, személyre szabottabb fejlődésre. Rengeteg ajánlott és “kötelező” irodalmat kaptunk.
Nagyon tetszik még az iskolának a hangulata, a tiszta, őszinte légkör és hozzáállás. a rend, amiben az oktatás folyik. Valamint ki kell emelnem, hogy a fél év során, több tanácsadáson (pl. NLP, Bach-virág, stb…) térítésmentesen vehettem részt, az itt tanulók vizsgáinak keretében. Ez is egy nagyszerű és csodálatos lehetőség.
A képzés jól van felépítve, átlátható, rugalmas és tervezhető, az órarendet az induláskor a szemeszterre előre megkapjuk, erre lehetett is építeni. Kiforrott rendszerben működik, ez is fontos szempont volt számomra, a minőség! Ezt is megkaptam a hiteles és mélyenszántó tudással együtt amit közvetít.
A kérdéseimmel, kéréseimmel, észrevételeimmel mindig meghallgató fülekre találtam, mindenre találtunk megoldást, a nehézségeimben mindig volt mellettem valaki ha támogatásra volt szükségem. Szeretném külön köszönetemet és hálámat kifejezni az iskola szellemi vezetőjének, Steinmüller Csilla Magdolnának, akihez bármikor bármilyen kérdésemmel, bajommal, kétségemmel fordulhattam és mindig azonnal a segítségemre volt és támogatott.
Mára, fél év elteltével, más ember vagyok, mint aki elkezdett ebben az iskolában tanulni, és ezt nagyban köszönhetem az iskola által nyújtott tudásnak és támogatásnak.
Őszintén, szívemből ajánlom az Omniverzum Szabadegyetem képzéseit minden útkeresőnek és úton járónak, mindenkinek aki bővíteni szerné ismereteit vagy csak mélyebb önismeretre szert tenni, illetve bárkinek aki szeretne egy őszinte, dinamikus és folyamatosan fejlődő közösség tagja lenni.
omniverzum kerek világNem ajánlom azoknak, akik nem szeretnének munkát, időt és energiát fektetni önmagukba, személyes és lelki fejlődésükbe, mert a gyakorlatok, házi feladatok, és a csoportdinamika által keményen meg fogja dolgoztatni az embert, de hát enélkül nincsen fejlődés, és ehhez szilárd elhatározás és kitartás szükségeltetik, aminek (tapasztalatból tudom) csodálatos gyümölcse lesz.
Tisztelettel és hálával:
Varga Ádám Gábor
spirituális és önismereti úton járó, tanítvány,
három gyermekes boldog családban élő apa
2016. július 10.
 csoda