Kik is vagyunk mi emberek? * 1. rész

omniverzum-evolc3bacic3b3Elgondolkodtál már azon, hogy vajon miért is vagyunk ilyen sokszínűek? (És itt most nem a kinézetre utalok, hanem a tudatosságra, az érdeklődésre, a vélemények sokszínűségére és például az életben felállított fontossági sorrendre.)

Miért van az, hogy az öngyilkos merénylő ugyan úgy velünk él emberként a Föld nevű bolygón, mint a rabló, a gyilkos, de az életét másokért feláldozó ember is, vagy az igazi nagyok: a Buddha, Teréz Anya, a Dalai Láma vagy az a sok-sok szent, akik emberként elérték az emberi fejlődés magasabb fokát.

Az emberi létezés (furcsán hangozhat), de egy „gyűjtőfogalom”.

buddhifaOlyan ez, mint a növények csoportja. Számtalan féle és fajta, színű és nagyságú növény létezik. Igaz, hogy mindre azt mondjuk, hogy növény, de ismerjük és elfogadjuk ennek a csoportnak sokszínűségét.

Tudjuk, hogy például a tulipán egy csodálatos tavaszi virág sok-sok színben és rövid virágzási idővel, s emellett létezik 800 éves tölgyfa is, mely szintén a növények családjába tartozik, s teljesen különbözik a tulipántól. S azt is tudjuk, hogy vannak ehető növények és vannak mérgező növények is. Ha meggondoljuk, igen tájékozottak vagyunk a növények birodalmában.

És az emberi-csoport semmiben nem különbözik ettől a sokszínűségtől. Ezt is jó lenne megérteni, elfogadni, és beépíteni a gondolkodásunkba. S ez NEM rasszizmus, nem fajgyűlölet, nem kivételezés vagy kiemelés, hanem a Mindenség RENDJE!

Azonban az ember nem fogadja el a Mindenség Rendjét! Képtelen erre. Igaz nem is ismeri, de nem is akarja megismerni.

Egyből kiközösítést és ítéletet lát. Hangoztatjuk, hogy egyenjogúság van, DE NINCS! (Persze vannak alapjogok, mert az emberi létezés – emberi testben születni – nagy-nagy lehetőség és ajándék. De erről majd később.)

Szeretném, ha megértenéd, a Mindenségben NINCS egyenjogúság!! Mindenkit az a hatalom és érdem illet meg, amit saját munkája és erőfeszítése eredményeképpen elért a fejlődése során.

spirituális evolucioAzonban már itt egy nagyon lényeges pontot kell elfogadnod: az emberi létezés egy lépcsőfok a fejlődés folyamatában. Vannak az emberi létezés alatti fejlődési fokok (ásvány, növény, állat) és vannak az emberi létezés feletti fejlődési fokok (EMBER, Szellemi Létezés, Önmegvalósult Mondád, …) is.

És az emberi testben való születésnek is több szintje létezik. A Hylozoika 777 szintet különböztet meg, Ken Wilber integrál szemlélete 10 tudatossági fejlődési lépcsőfokról beszél, Ouspensky pedig hét csoportról.

folytatom ….

Steinmüller Csilla
gnosztikus tanítvány
2016. március 24.