Eltelt egy év a Spirituális Lélekgyógyász képzésben

omniverzum lélekgyógyászA Spirituális Lélekgyógyász képzés második év elején azt a feladatot kapják a diákok, hogy “Mi változott egy év alatt?” címmel írjanak egy kis összefoglalót.
Azért kapják ezt a faladatot, mert az első év igen felforgató, rengeteg szembesítés és fejlődés. Azonban nagyon sokszor észre sem vesszük ezt, mert rohannak a napok, jönnek a feladatok, és elmegyünk a lényeg mellett.
Időnként meg kell állni és visszatekinteni, honnan jöttünk, hol tartunk most és hova is szeretnénk eljutni. Ezek a pillanatok nagyon sok felismerést adhatnak és erőt a további úthoz. Ezt történt most is. Kata írását olvashatod:

fejlődés önismeret omniverzumEgy év magammal….

Változás?… Még mindig akaratos, ingerlékeny vagyok? – nincs mit szépíteni, még bőven. Még mindig el tudok keseredni és vannak napok, amikor rettenetesen érzem magam – hát igen, ezt sem tagadhatom.
De mégis – eltelt egy év magammal…

Egy évvel ezelőtt hoztam egy döntést, elkezdem a Spirituális Lélekgyógyász képzést. Hogy mi vitt rá? Á, csak a szokásos – nem találtam a helyem.
Úgy éreztem semminek sincs értelme. Bármit teszek, mindig ugyanazokat a köröket futom. Nem működnek az emberi kapcsolataim. Ja, na és persze!!! – eltűnt belőlem az öröm – öröm bármi iránt – mély fásultságban teltek a napok. És elegem volt: elegem a világból, elegem az emberekből, elegem önmagamból. Dühös voltam és szomorú és kimondhatatlanul feszült – mert valami hiányzott az életemből.

Hát így indultam el ezen a felfedező úton, melynek stabil és védett kereteit ez az iskola, az ott tanítókkal és egyéb támogatókkal biztosítja.
És most hol tartok?

Tanítóim folyamatos példamutatása mellett a szeretettel átadott anyagoknak, társaimmal közös párbeszédeknek és gyakorlatoknak köszönhetően, mint egy gyermek újra elkezdtem felfedezni önmagamat és a világot.

Az integrál szemléletnek köszönhetően új nézőpontot kaptam, magyarázatot arra vonatkozóan miért úgy zajlik a világ folyása, ahogy és mi ebben az én szerepem és hova tartunk.

Bach-virág terápia egy olyan belső utazásra vitt, ahol rájöhettem, hogy az addig mindent kontrollálni akaró személyiségem, milyen fals világot rakott össze bennem magamról is minden másról. A virágokon keresztül és a terápiás gyakorlatokon keresztül felfedezhettem, hogy mégis képes vagyok ráhangolódni másokra – ezzel végre nem éreztem magam kívülállónak.

Színterápia – a szó szoros és átvitt érelmébe is visszahozta az örömöt az életembe! A színezéseken keresztül visszataláltam egy számomra mindig is fontos alkotói részemhez, mellyel magamnak és másoknak is örömet tudok okozni – ráadásul tudattalanul mesél minden rajzom a bennem zajló folyamatokról – és a színek révén a tudatos felszín alatt zajló folyamatokba bepillantást nyerhetek, ezáltal dolgozhatom velük – hát ez maga a csoda!

Digital UniverseSzámmisztika – mondanom sem kell, az én kis kocka fejemnek ez aztán az igazán átlátható kiinduló pont. Minél többet foglalkozom vele, annál inkább lenyűgöz, hogy számainkban megvan minden lehetőségünk és megoldandó feladataink. Eddigi életem során nem mondhatnám, hogy túlzottan rá tudtam volna hangolódni a környezetemre.
Úgy voltam vele, hogy mindenki a saját életével van elfoglalva, azoknak a feladataival küzd – ha kér tőlem segítséget, megyek, ha nem, hát úgyis jó. Mondanom sem kell, nem is értettem az embereket…. no persze, hiszen magamból indultam ki, így nem értettem, hogy bizonyos dolgok annyira egyértelműek, hát más miért nem oldja meg ilyen formán könnyedén???…. Mások…. Na ja…. Majd a fenti tanulmányok során beköszöntött a számmisztika – és számomra is kézzelfogható nyelven elmesélte, hogy mindenkiben más energiák és azok egyedi kombinációi működnek – így mindenkinek más erősségei és gyengéi vannak.
Végre kezdtem megérteni magam és mások működését, kommunikációját és reakcióit! Nyitottabbá váltam, talán még figyelmesebbé is.

Minden új anyag, mellyel foglalkozunk: új nézőponttal színezi és tágítja a látásomat, fent tartja az érdeklődésemet. Mindig fel tudok fedezni számomra valami új összefüggést, számos „Aha”  élményt megélni és biztosabbá, kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válni.
Számomra nagyon fontos, hogy sokat lágyultam.

És az elején megfogalmazottak: igen, még mindig tudok kemény, akaratos és ingerlékeny lenni, DE nem annyiszor, mint korábban vagy nem olyan formán – de ami még ennél is fontosabb – nem kint keresem az okait! Egyre könnyebben realizálom magamban azt, hogy a gondolataim, érzéseim és az ezek által indukált viselkedésem hogyan hat a világon bármire. Ennek tudatában egyre fontosabbá válik minden olyan gyakorlat, mely segít önmagamat minél jobban megismerni, a hiányosságaimat vagy gyengeségeimet megdolgoztatni, ami jól működik azt pedig elfogadni. Ezen keresztül meglátni, hogy mindenki ugyanígy küzd önmagával – a saját démonaival.

A gyakorlatokon keresztül véghezvitt tapasztalásoknak köszönhetően végre van hitem – messze nem állítom, hogy rendíthetetlen (még), de leírni sem tudom azt a mély hálát, melyet az összes többi mellett ezért az egy dologért érzek. Amikor nagyon úgy érzem, hogy nincs erőm, nem látom a kiutat, és ennek ellenére tudom, hogy vezetnek és támogatnak.

A családállításokon való részvételek, az ott megélt tapasztalatok, az ott felfedezett minták és rálátás mások életére főként alázatosabbá tett. Karakteremnek köszönhetően állandóan küzdök az ítélkezéssel – a családállításokon való segítő szerep drasztikusan faragott ezen tulajdonságomból. Nem lehet elmenni részvét nélkül mások gondjai mellett – még ha nem is feltétlen értem, de legalább nem tekintem semmiségnek.

tavasz omniverzumDe röviden összefoglalva az egy év alatt csak ennyi változás történt: elkezdtem felvállalni egy adott szituációban a rám szabott szerepet – és láss csodát – megváltozott a munkahelyi légkör. Dolgozom önmagammal – így nem a páromat okolom minden félresikerült bakiért, emiatt tudtam támogatni, így ő magabiztosabbá vált én pedig nőcisebbé. Miután nem azt próbálom definiálni, hogy ki vagyok én, mi jár nekem, hanem arra, hogy még mi van bennem, milyen rejtett képességeim vannak és azokat, hogyan tudnám megmutatni, használni és mások javára fordítani – vagy éppenséggel mások rejtett képességeire sikerül néha-néha rávilágítani és ezzel lendíteni az életén – megtelt a világom örömmel, élettel, tervekkel, célokkal.

Így hálát adok annak, aki ebbe az iskolába vezetett, hálát adok minden tanítómnak, akik nap mint nap önmagukon dolgozva példát mutatnak nekem, hálát adok minden tanuló társamnak, akik révén már annyi arcomat megláthattam és hálát mindenkinek, akiknek köszönhetően az iskolát végezhetem. Ennyi ajándék mellett nekem már csak egy dolgom maradt: továbbra is tanulni, végezni a gyakorlatokat, hogy ezáltal, másokban láthassam meg visszatükröződni a változásom gyümölcsét.
Köszönöm.

Kata
2016. március 16.


lélek központú tanácsadásA következő Spirituális Lélekgyógyász évfolyam 2016. szeptemberében indul.
bővebben itt >>>

A képzés első három szemesztere távoktatásban is elvégezhető.
bővebben itt >>>

Itt írhatsz, érdeklődhetsz:

Haladj velünk az uton