Elvitte a cica a nyelvedet? * ” Személyiségteszt”

Cicc3Lehet, hogy a kutya az ember legjobb barátja, a macska tűnik azonban a saját legjobb barátjának.
Szeretheted vagy utálhatod őket (nem mintha törődnének vele), mindenesetre a macskák története ugyanolyan hosszú ideje fut párhuzamosan az emberével, mint bármely más állatfajé a Földön, és nyugodtan elmondhatjuk, hogy az eljövendő korokban is velünk maradnak.
Nem arról van szó, hogy a macskák ténylegesen sokat tesznek az emberekért.
Nem tudják felhozni az újságot, nem tudnak pacsit adni, kezet fogni vagy frizbizni, de lehet, hogy egyszerűen csak nincs kedvük hozzá. Hűvös közönyük, higgadt büszkeségük és teljes kifürkészhetetlenségük mindenesetre elég ok arra, hogy helyük legyen a világunkban.

Red kitten cat sleeps on a bench in park

A macskákról mindenkinek megvan a saját egyéni felfogása.
A következő négy kifejezés közül melyik áll legközelebb ahhoz, ahogy te látod őket?

  1. Sütkérezés a napon.
  2. Titokzatos és kiismerhetetlen.
  3. Érintésre kellemesen puha.
  4. Társtalan teremtmény.

Mielőtt tovább mész, válasz egyet a négy lehetőség közül!

A Jungi pszichológiában a macska az anima néven ismert női princípium képviselője, vagy a valódi belső énedé
(az általad játszott társadalmi szereppel ellentétben).
A macskákra legjobban illő leírás saját valódi éned természetét mutatja meg pozitív és negatív szempontból.

1. Sütkérezés a napon.

Azzal, hogy inkább egy macskaszerű tevékenységet írsz le, mint magát a macskát, fogékonyságot mutatsz az állatok természetes viselkedése iránt saját környezetükben. Ez elfogadó és könnyen elfogadható személlyé tesz, aki jól ki tud jönni bárkivel. Ennek a jó oldala az, hogy az emberek olyannak látnak, mint aki csaknem minden helyzetben otthon érzi magát. De ugyanez a gondtalan kényelemre való képességed azt is eredményezheti, hogy kissé felszínesnek tartanak, vagy olyannak aki másokkal nem sokat törődik.

2. Titokzatos és kiismerhetetlen.

Ösztönösen úgy döntöttél, hogy személyiségjegyeivel írod le a macskát, csaknem úgy, mintha ember volna.
És a macska karakterének jellemzői közül pontosan azok vonták magukra figyelmedet, amelyekben te is osztozol.
Valódi belső éned folyamatosan változó és megújulókaleidoszkóp. Ezért van az, hogy viselkedésedet előre kiszámítani végtelenül izgalmas kihívást jelent azok számára, akik szeretnek. Meglehet azonban, hogy egyesek úgy látják, több baj van veled, mint amennyit érsz azok számára, akiknek nincsen ideje vagy kedve talányokon és rejtvényeken töprengeni.

3. Érintésre kellemesen puha.

Számodra a macska mint fizikai tárgy jelenik meg, amelyet sajátságos módon, a rád tett hatás alapján határozol meg. Úgy látod a világot, mint amit azért teremtettek, hogy téged ösztönözzön és szolgáljon. Ez a hajlam megjelenhet a nyugodt önbizalom kisugárzásaként, de akár szélsőséges énközpontúságként is. De ez úgysem érdekel téged, amíg azt nem veszed észre, hogy a fentieknek valamilyen közvetlen hatása van az életedre!

4. Társtalan teremtmény.

A társadalomhoz való viszonyával határozod meg a macskát, megmutatva, hogy milyen súlyt helyezel az egyén szerepére a csoporton belül (vagy kívül). És a macska állapotának leírására választott “társtalan” szót nem csekély mértékben árnyalja egy érzés, a magányosság érzete, amelyben maga az állat nem szükségszerűen osztozik.Mélységes harmóniában vagy az érzelmi és a társadalmi világgal, ezért a legtöbben gondoskodónak, melegszívűnek, másokért őszintén aggódónak látnak.
Ugyanakkor kissé túlérzékenynek vagy melodramatikusnak is tűnhetsz, amikor épp szabad folyást engedsz az érzelmeidnek.

cicc2Forrás: Tadahiko Nagao és Isamu Saito: Kokology 2.
Könyvmolyképző Kiadó Szeged 2014