A spirituális út hittel teli út

Lélekkel teli életA spiritualitást és a hitet általában külön kezeljük. Ma már egyre többen vallják magukat spirituálisnak, de mit is jelent igazán spirituálisnak lenni?

A spirituális gondolkozásban túllépünk a fizikai síkon. Felismerjük és megértjük a magasabb dimenziók létezését, és igyekszünk ezek felé lépegetni.
Meditálunk, jógázunk, keressük a kapcsolatot a lelkünkkel és a sorsunkkal, olvasunk, törekszünk jobbnak lenni, de ha körülnézel a világban, azt láthatod, hogy igazán mégsem történik semmi változás. SŐT! Sajnos egyre mélyebbre süllyedünk.

Több az erőszak, a félelem, a rettegés, a fenyegetettség. Nem érezzük magunkat biztonságban, féltjük önmagunkat és a gyermekeinket is, s ezért mindent igyekszünk ellenőrizni, biztosítani, védeni, óvni.

Azonban ha igazán spirituálisak lennénk akkor ÉLNÉNK a Szellemi Törvényeket. (Persze ez nem azt jelenti, hogy nem vagyunk figyelmesek vagy körültekintőek, mert sajnos a világ körülöttünk nagyon “elzüllött”, és mai tudatosság szintünkön nem tudunk mindent kivédeni.)

Élni a Szellemi Törvényeket azt jelenti, hogy engedünk személyes egós akaratunkból, és keressük a Magasabb Akaratot.

Én nem tapasztalom, hogy a spirituális ember akarata kevesebb lenne. SŐT! Ma az ezotéria és a spiritualitás zászlajára az van írva: “Arra menj, ahol jól érzed magad. Tudd, hogy mit akarsz, tervezd el és teremtsd meg.” (Ó mily balga az ember. Ilyen szinte nincs hatalmunk a Mindenségben.)

spirituáis út hittel teli útElvesztettük a bizalmunkat a magasabb Erőkben, eltávolodtunk Lelküktől, Szellemünktől és azt gondoljuk, hogy emberi akarattal közelebb kerülhettük hozzájuk. De bizony NEM!

Milyen erényekkel is kellene bírnunk ahhoz, hogy nagyobb hatalmunk legyen az életünk felett?

1. Hűség a Lényünk, a Párunk és a Guru iránt
2. Békesség
3. Szeretet
4. Megértés
5. Akaraterő
6. Helyes érzések
7. Helyes gondolatok
8. Helyénvaló cselekedetek és tisztességes munka

A spirituális létezés hittel teli létezés. Elismerve, megértve és megélve a Magasabb Törvényeket és az Igazságot, dolgozva önmagunkon, nemesedni személyiségünknek ez jelenti az igazi spirituális utat.

Ébredj ember mély álmodból!

Steinmüller Csilla Magdolna
2016. 01. 24.

christian-1316204_960_720