Mit adott nekem ez a 3 év?

276525_383773535020628_1892094758_nDe egyáltalán hogyan is kezdődött? Gyerekkorom óta írok naplót, és ezzel kapcsolatban szokásommá vált, hogy minden év elején kitűzök célokat, és év végén megnézem mit valósítottam meg, és mit nem. 2013, évi céljaim között szerepelt egy ilyen mondat: spirituális fejlődés, ezzel kapcsolatos iskola, tanfolyam felkutatása, tanulás.

Már 2013 januárjában megtaláltam az interneten az Omniverzum Szabadegyetem hirdetését, egy három éves Spirituális Lélekgyógyász képzést, fantasztikus tantárgyakkal. Teljes izgalomba jöttem, azonnal írtam nekik levelet, megjegyezve, hogy már nyugdíjas vagyok, de nagyon szeretnék tanulni. Önéletrajz elküldése után egy felvételi beszélgetésre, tesztírásra kellett bemennem. Teljes lázban égtem, hogy sikerülni fog-e, hogy képes leszek-e elvégezni?

Mit fognak szólni a gyerekeim, a barátaim, hogy elkötelezem magam három évre, hogy még ebben a korban (63 év) is tanulni szeretnék? Tele voltam kérdésekkel, de döntöttem, ha felvesznek, akkor el is végzem az egyetemet.
Már előre lelkesedtem, hogy milyen sok érdekes dolgot fogok tanulni.
Minden olyat, ami eddig is érdekelt, de nem volt rá időm, mert a szakmai karrieremet építettem eddig.
Sikerült, januárban már az iskolapadban ültem. A környezetet szoknom kellett, főleg, amikor az egyik szomszéd azzal fogadott, hogy – „ Maga is a szekta tagja?”.
Ekkor nagyon rosszul éreztem magam, de az eltökéltség, hogy tanulni szeretnék, nagyobb volt a megrökönyödésemnél. Csilla kedvessége, hatalmas, sokrétű tudása, mindent feledtetett

Először „Emma története” volt rám nagy hatással, akár az enyém is lehetett volna.

„Azért jöttetek ide, hogy éljetek, és példát mutassatok a többi embernek abból, hogy hogyan kell élni. Szomorú ezt kimondani, de ti is és én is tudjuk, hogy a legtöbb ember nem tesz mást, mint túlél. Azt sem tudják, hogy miért vannak itt. Úgy telik el egy napjuk, hogy mindössze csak azzal a nappal, azzal az egy dologgal foglalkoznak. Azért jöttetek ide, hogy megmutassátok nekik, hogy hogyan kell élni, hogyan kell szert tenni a szenvedélyre. És végezetül Shaumbra, azért jöttetek ide, hogy tanítsatok.”

Végre újra tanulhattam pszichológiát, egzisztenciális és integrál pszichológiát.
Megértettem miért fontos a Kelet és Nyugat filozófiájának egységesítése, Wilber munkássága.
Jöttek a fantasztikusabbnál fantasztikusabb elméletek, gyakorlatok: Számmisztika, Színterápia, Bach virág terápia, Csikung, Fejlődéslélektan, Gyógyító beszélgetés, Kronobiológia, Kristályszemlélet, NLP, Halál-gyász, Művészet-, Mese-, Biblióterápia, Lélekgyógyászat, Kríziselmélet, Pszichiátria, Családállítás, Maja, Rajzelemezés, Hanggyógyászat, Sorsforduló, Személyiséglélektan, Symbolon, Gyógyító utazás, Függőleges világkép.

Minden egyes szemeszterrel nőtt az önismeretem, folyamatosan változtam, és változom még most is.
Minél többet tanulok, annál jobban tudom, hogy még mennyi mindent nem tudok. Ez a tanulás egy élten át szól.

Most már határozottam tudom, hogy mi az Életem Értelme, hogy miért vagyok itt a földön?.
Hogy segítsek másoknak, hogy osszam meg tapasztalataimat, hogy példát mutassak, hogy másképpen is lehet élni, és hogy valóban boldog tud lenni, az, aki ügyel arra, hogy egyensúly legyen a Teste, Szelleme és Lelke között.

Eközben elrepült a három év, s ma már a gyerekeim, unokáim is büszkék arra, hogy elvégeztem ezt az iskolát is.
Köszönöm tanáraimnak a lelkes munkájukat, és ajánlom mindenkinek, aki változni és fejlődni akar, hogy boldog és kiegyensúlyozott lehessen.

A Spirituális Lélekgyógyász képzésről itt olvashatsz >>>

Alpár Gabriella
Végzős Spirituális Lélekgyógyász Hallgatópillangók

2015.december 28.