Felismerések az Úton I.

csodaAz eddigi életemnek kétségkívül voltak meghatározó történései. Ezek azok a történések, melyek során szembeállás lépett fel az addig helyesnek vélt ismeretek, és az újfajta cselekvésre sarkalló impulzusok között.

Az első amelyre emlékszem még kisgyerekkoromban történt. A szüleim közötti gyakori ellentétet, viszályt akartam megoldani. Épp „helyzet” volt megint, amikor egy „Belső Hang” azt súgta, hogy az apám problémáját nem kell megoldanom, és ne menjek oda hozzájuk, menjek el onnan. Éreztem hogy ez a helyes. Mégis, az akkori világlátásom szerint én nagyon segíteni akartam az apukámnak. Majd egy alacsonyabb rendű érzés miatt el is vesztettem a pillanatnyi józan ítélőképességemet, és odamentem apumhoz, és beleavatkoztam a dolgába. Talán magamra is vettem azt.

Azóta eltelt sok év. Jártam néhány helyen, ahol önismeretet tanítanak, és az ehhez adnak eszközöket. Ami a fent leírt esetet villámcsapásként világította meg benne, az Kiss Zoltán asztrológiai előadása volt az Omniverzum Szabadegyetemen. A téma a felszálló holdcsomópont volt, és a horoszkópbeli elhelyezkedésének jelentése. Nálam a Halak jegyében áll, ami azt jelenti, hogy merjek hagyatkozni, és ne vegyem magamra mások panaszait.

És hogy mi a konklúzión? Ha éppen mást is tartok jónak fejben, mint ami egy bizonyos tudattágító érzéssel jön, akkor inkább cselekedjek az érzés szerint, mint a jónak gondolt mód szerint. Mert amit jónak gondolok, az nem mindig jó, és amit rossznak gondolok, az nem mindig rossz.

Ma már tudatosan járom az Utam, és napi rendszerességgel foglalkozom önmagam fejlesztésével.
Úgy vélem, hogy a tudatosság, és az elmélet és a gyakorlati alkalmazása, melyek fejlesztik a személyiségemet, előbbre visznek az Utamon. Számos esetben tapasztalom, hogy egyes helyzetekben, amelyekben ezelőtt „A” módon működtem, most már képes vagyok „B” módon működni, ami előrelépés. És ez szuper!

th_miniborboletaaaÁkos
2015. 09. 13.