Szűz mese

szűz3Nagycsaládban nőtt fel a férfi, ő volt a hetedik gyermek a tizenegy testvér között. Mindig is nagy álmai voltak, olyan romantikus típus, tele a víz elem dominanciájával.
Sokszor voltak egymásra utalva a testvéreivel, és a mai napig is – ő most ötven éves – készségesen, és természetesen segítik egymást.
A testvéri szereteten túl tiszta barátság van a „gyerekek” között. E kettőben az a különbség, hogy a barátságban nincsenek felesleges elvárások, és megfelelések. Boldog is volt a született családjában csakúgy, mint abban a családban, amelyet maga hozott életre, a feleségével, gyermekeivel. Műszaki pályán dolgozott, melyet nagyon szeretett, és jól meg is élt belőle.

Számára úgy tűnt, hogy az élet több területén vannak olyan nehézségei, melyek megoldását egyedül nem tudja felismerni.
A testvérein, és családján kívül sokszor csalódik az emberekben. Ezen csalódások történeteinek java olyan, amit a munkatársakkal, a munkahelyen kívül él meg. Amikor egymás telkét segítenek építgetni, vagy közös programokat szerveznek, focit, bográcsozást, vagy jótékonysági akciókat. A cége régi nyugdíjasainak szerveztek önkéntes segítségnyújtást. Ilyen volt az, amikor a nyolcvan éves Béla bácsinak – egy volt művezetőnek -, végigvezettek egy vízcsövet a földben, a házától a kert végéig, hogy onnan tudja locsolni a növényeit, és ne kelljen hurcibálnia kannában a vizet a kertjébe.
Szívesen vett részt ezekben, mert szíve-lelke imádta ezeket az ügyeket, de egyre többször megjelent valami keserűség, amikor már látta, hogy ki, mire használja ezt a közösséget, és aránytalanná vált az, hogy ki mit kér, és mit nyújt a közös programokban.
Nagyon rosszul volt ettől, mert úgy érezte, mintha ő lenne az akadékoskodó gonosz. Nem is mert szólni, csak belülről fortyogott, és már nem érezte jól magát, amikor a „baráti” társaság valamelyik tagja előállt az ötletével, hogy most az ő telkén építsenek úszómedencét…

Lelkiismeret furdalása volt, mert irányítottá vált egy helyzetben, melyben bizonytalan volt, hogy holnap mi jön, és úgy érezte, hogy kihasználják.

A (szerinte) másik problémája az volt, hogy már úgy vesz részt a hazai, és a nemzetközi segélyszervezetek munkájában – mert, hogy ezt is csinálja -, hogy megbicsaklott a bizalma abban, hogy minden adomány jó helyre kerül. Próbált ő utánajárni óvatos érdeklődéssel, hogy mi, hova, kinek, jut, de akadékoskodónak nézték, neki meg itt is lelkiismeret furdalása lett, hogy miért érzi kihasználva magát, és miért nincs feltétlen bizalma a „jóban”.

A harmadik az a kérdés volt, hogy ő valójában jó ember-e?
És lehet az, hogy ő burokban élt eddig a családjával, de mióta „kikerült” a világ elé, más emberek elé, azóta súlyos gondjai akadnak a segítségnyújtás, és a humanizmus terén, így most tudta meg, hogy ő valójában kicsoda…, egy szeretetlen, aggódó, önző boldogtalan ember. Mert problémái miatt az ezotériához fordult, és onnan azt tudta meg magáról, hogy téves énképpel élt, a valóság az, hogy igazán nem tud adni, és segíteni…

Semmi sem képes akkora kárt okozni, mint a rosszul felfogott, vagy eleve idióta ezoterikus „tanok”.

Ezen férfiú születésének egyetlen fényüzenete orvosolja minden problémáját, baját.
A Szűz csillagképben van életének tizenegyes Háza, a barátság, a humanitás, az érdek nélküli kapcsolatok égi területe.

A Szűz, a tisztaság, a rend, az értelmes és igaz ítélet fénye. Az átlátható, a földi értelemmel teljesen érthető, és vállalható felelősség és cselekedetek égi vidéke. (Nem véletlenül van örömházában a Mars a hatos Házban.)
A Szűz területén nem kell elhinni senkinek semmit. Itt tudni kell, hogy miben veszünk rész, hogy mit vállalunk, és vállalásainkért teljes felelősséggel tartozunk. A többivel meg nem foglalkozunk.
A Szűz az aratás, ahol mindenki olyan termést gyűjt be, amilyen magot vetett. A magvetéshez meg tiszta tudatosság kell, mert ez a földi életünk feladatának teljesítése.
Tudnunk kell szelektálni, tudnunk kell, hogy mi a jó, mi a rossz, mi a hasznos, vagy mi a haszontalan. A Szűz uralma alatt tudnunk kell, hogy minek van értelme.
A jelenlétnek el kell tudni döntenie, hogy mit vállal, és miben vesz részt. A maga, átlátható értelmével vállalt dolgokat véghezviszi, a többiek felelősségével meg nem törődik, nem bírálja. Ha nem tetszik a mások hozzáállása, vagy úgy érzi az ember, hogy kihasználják, vagy bizonytalanságban tartják, akkor a következő „felkérésben” nem vesz részt. Mert a Szűz uralma alatt tudja az ember, hogy miben, és hogyan vesz részt, és azért vállalja a felelősséget.

A Szűz uralta területen csak azt vállalja az ember, amit átlát, megért, és helyesnek talál. Ha ezek közül egynek is enged bizalma, vagy másokba vetett hite miatt, akkor súlyosan csalódni fog.
Ha még ráadásul ilyen vizes személyiségképpel születik az ember, mint ez az úr, akkor képes lesz magát degradálni, és hibáztatni a Szűz életterületeinek terheltségeiben.

Ez a férfi megértette születésének csillagüzenetét.

A tizenegyes Házban segít a humor. Már nem bosszankodott, hanem csípős, vicces beszólásokkal tette helyre munkatársainak helytelen értékrenddel képviselt hozzáállását a közös baráti segítségek ügyében. És mindig volt saját elképzelése, mellyel együtt közölte azt is, hogy ebből ő mit vállal.   Mindenki tudta, hogy igaza van, és már senki sem telepedett rá, vagy használta ki. Sőt, mindenki tisztelte azért, mert kiszámíthatónak, határozottnak, és megbízhatónak látták a közös ügyeikben.

Nem terhelte magát a számára átláthatatlan humanitárius szervezetekben végzett munkával. Nem haragudott rájuk, bár továbbra sem tudta, hogy valójában mi alapján és hogyan juttatják el az adományokat. Ott hagyta őket, azzal a gondolattal, hogy attól még, hogy ő nem látja át a szervezet folyamatait, még az lehet teljesen tiszta. De nem vesz részt olyanban, amit ő nem lát át.

Létrehozott egy alapítványt, és elindított az interneten egy saját szervezésű adományokat kérő és közvetítő weblapot. Minden adományról tudja, hogy hova kerül, s mivel ő lát át mindent, boldog attól, hogy minden adomány jó helyre kerül.

Kiss Zoltán

www.szabadakarat.hu

Egy pár sor kiegészítés…

Mindenkinek van Szűz életterülete.Mindenkinek megjelenik a Szűz minősége az életében csak az a kérdés hol,
melyik házban?
Ha szeretnéd tudni hogy neked mely életterületedet uralja a Szűz minősége,hol kell a józan észre hallgatni, és nem kapkodni, kitartónak lenni,és csak azt vállalni amit átlátunk, tudni hogy minek van értelme és mi értelmetlen, akkor várunk szeretettel tanfolyamunkon.

***************************************************************

 Nyolc délutános asztrológiai tanfolyam az
Omniverzum Szabadegyetemen

Első Időpont: szeptember 29. 18:00-21:00

A létszám korlátozott ezért időben add le jelentkezésedet, ne maradj le róla.miatyank-ima-a-zodiakusban

Ezen a nyolc délután alatt megoldási kulcsokat kapsz saját képletedhez.

Nagyon sok szeretettel várunk ha szeretnéd megismerni önmagad és a csillagos égbolt üzenetét.

A tanfolyam ára: 45.000.- Ft

Oktató:
Kiss Zoltán * asztrológus

bővebben >>>

imazaszloJelentkezni:
Strupka Krisztina
06/30 722-88-83
infoomniverzum@gmail.com