Kálváriánk története …..

1Jelenlegi helyzetünkért hibáztatjuk a kormányt, a vezetőket, a főnököket, a bankokat és a kizsákmányoló világot. Azonban azt elfelejtjük, hogy a külső világ CSAK a belső világunkat tudja visszatükrözni.
A külső világ kizsákmányoló, uralkodó, csak a saját hasznával törődő, de emberek az EMBER ilyen!! Az ember belső világa ilyen!! (S nem is tud mást visszatükröződni csak a belsőt.)

Új lehetőséget keresünk az Omniverzum Szabadegyetem számára. Öt éve a Mester utca 11. szám alatt béreltünk egy lakást, a tulajdonosok korrekt együttműködésével. (Kaptunk SZÁMLÁT a teljes összegről, tudtunk kommunikálni és igyekeztek a felmerülő problémáinkat orvosolni.)

Kora tavasszal ez a lakás eladásra került. A leendő új tulajdonos már az első találkozáskor lenézően és kioktatóan közölte, hogy maradhatunk, de fel fogja emelni a bérleti díjat.
Már akkor úgy döntöttem, hogy keresek egy új helyet. Június 30-ig a régi tulajdonos kötött velünk egy új bérleti szerződést, hogy az új tulajdonos a tanév befejezése előtt ne tehessen ki minket.

Május végén elkezdtük az új központ keresését. És ma itt állunk értetlenül, csalódottan és borzasztóan fáradtan. Mert nem a kormány, a vezetők, a főnökök és a bankok a kizsákmányolók, hanem az EMBEREK! Nagy gáz van a világunkban! Mert az a sok, ami nem tetszik, bennünk van emberek!

Történetünk röviden:

1. Ingatlanos megkeresése … igen, segít, majd eltűnik.

2. Újabb ingatlanos megkeresése … igen, de nem segít.

3. Órák töltése az interneten központkeresésben. Telefonok, tárgyalások, …. eredmény nincs.

4. Tárgyalás az IPOSZ Székházban – ez kivétel volt! Segítő szándék, korrekt hozzáállás, korrekt számlázás …. azért mondtunk nemet (fájó szívvel), mert a hely nem ideális nekünk.

5. Az új Mester utcai tulajdonos telefonál, maradjunk. Feltétele: bérleti díj 150.000.- Ft, SZÁMLA NINCS. (Eddig számlára fizettünk 120.000.- Ft-ot. Ehhez még jön kb. 30.000., Ft közös költség és a rezsi….
Ja, és azt tudni kell, hogy az ablakok évek óta nem záródnak, lelakott a lakás.) Semmihez nem nyúl, és ha számla kell az még 16% ….
Tárgyalás: ő felhívta az ingatlanosát aki kioktatta, hogy a piacon ez a lakás ma havi 250.000.- Ft-ért is kiadható. … (Ki a kizsákmányoló???? Az EMBER.)

5. Új ingatlanos, új lakás, új nekifutás… Szent István körút 5. Bérleti díj 120.000.- Ft. Megnézzük, viszem a foglalót.. A lakás csodás, a bibi, hogy csak egy WC van. Töprengek, mi legyen. Hétvégén nem elég egy WC.
De nincs más .. Oké, legyen.
Mikor lehet beszélni a tulajdonossal? Holnap.
Eljön a holnap, tulajdonos nincs. Holnapután .. szintén nincs.
Az ingatlanos – Erika – előtt le a kalappal. Utána jár, szervez … mikor végre eléri a tulajdonost, a bérleti díj már 150.000.- Ft. Ja, ő nem nézett körül a piacon, és kérhet ennyit is. Ja, és SZÁMLA csak 40.000.- Ft-ról van. (Hogy számolom el a havi 90.000.- Ft különbséget????)
Újabb gondolkodás, mi legyen? Azonban nincs más, oké, mondjunk rá igent. Hétvége, újabb napok, majd 15-e hétfő, a bérleti díj már 180.000.- Ft. Olyan nagy az érdeklődés, hogy megteheti…..
Lemondunk a lakásról. Keresünk tovább.

6. 15-e hétfő este 18 óra. Újabb lakás… TALÁN….
Visegrádi utca 23. Jobb lett volna előbb megnézni a lakást, mert 17.30-tól képzésem volt, de hát a tulajdonos az úr…
Aztán kiderült azért nem volt jó előbb, mert ő nem fizet parkolási díjat ….
A lakás: koszos, büdös, lelakott, 100 éves bútorokkal teli, beázott, hulló vakolat, 50 éves fürdő …
Oké…., nincs másik a piacon, dönteni kell, legyen…. Majd kipofozzuk ..
Tárgyalás következik a folyosón: ő a bútort nem szállíttatja el, mert sokba kerül, vitessük el mi. (Habár lehet, hogy mégis kell neki…)
Ő semmit nem csináltat a lakásban, így adja ki. Számla NINCS ..
Oké, már ebbe is belemegyek, mert sürget az idő – kivesszük…
Ja, ő nem adja… Van még érdeklődő, és különben nem is ő, hanem a felesége és a fia dönt (akik persze itt sincsenek). Kérdem, és mi alapján fog dönteni a felesége, ha nem is látott, azt sem tudja kik vagyunk, mit csinálunk, milyen bérlők vagyunk…. Majd ő elmondja neki.. (DE kérdem én mi alapján… Hisz nem is volt kíváncsi arra kik is vagyunk?)
Különben is vannak még jelentkezők – mondja.
DÖBBENTEN állunk ott 4-en, (hárman az Omniverzumtól és Erika, az ingatlanos is). Nem értjük. Mi történt???? Igazán nem is akarja kiadni. Akkor pedig miért hívott oda? Sok a kérdés.
Menjünk – mondom és felháborodva, megalázva, megvezetve, becsapva távozunk.

Itt tartunk… Emberek!!! Mit cselekszetek? Hol tart a tudatosság? Hol van az emberbaráti érzelem, a megértés, a segítő szándék?????
Emberek ÉBRESZTŐ!!!

S ma folytatjuk új lendülettel és bizalommal …..

imazaszloSteinmüller Csilla
spirituális tanító
2015. június 16.

506b2a96dbd0cb307700179c._w.1500_s.fit_