A Lélek Ruhája

Gnosztikus Kabala képek nagy.jpgAzt gondoljuk, hogy Lélekkel átitatott emberek vagyunk, azonban ez nagy-nagy tévedés!
Úgy elsüllyedtünk a fizikai világban, úgy belemerültünk az anyagi valóságba, hogy az a finom Szellemi Minőség, melyet Léleknek (is) hívunk, bizony visszahúzódott a ma emberéből.
Azt gondoljuk, hogy érzéseink a Lélektől érkeznek, és kitűnő iránymutatók, de bizony nagyot tévedünk.

Az Új Pszichológiának fel kell ismerni és „kezelni” kell az aspektusokat! Mert lényünk összetett, sokszoros én-ből tevődik össze.
Ezen én-ek között vannak (s bizony nagyon-nagyon sokan) a személyiséghez kötött aspektusok (alacsonyrendű én-részek), és vannak NEM a személyiséghez kötött, hanem már a Magasabb Énünkhöz (Monádunkhoz, Szellemi Esszenciánkhoz) tartozó Én-minőségek.
S a kettő között KÜLÖNBSÉGET kell tenni.

A ma embere úgy eltávolodott saját Szellemi Énjétől, Isteni Hármasságától, hogy a Magasabb Minőségű Én-részeit nem is ismeri és nem is tud velük kapcsolatot létesíteni.

Vajon azt tudjuk-e, hogy két Lélekrészünk van? Van egy Emberi-Lélek a Kauzális Világban (Tiferet), s van egy Isteni-Lélek a Buddhikus Világban (Geburah).
mahavatar_babaji_by_sageman2012-d2ydql0Nekünk a feladatunk az lenne (és életünk igazi célja), hogy személyiségünket megtisztítsuk az alacsonyrendű én-részektől – melyek ma teljes mértékben uralják energetikánkat és tudatunkat – és tisztább, felszabadultabb tudattal közelebb lépjünk Emberi-Lelkünkhöz.
Ekkor lehetne az ember a Lélek Ruháját.
Ekkor a belső érzés, az intuíció és a gondolat már tisztábban közvetíthetné az Isteni-Lélek, a Belső Lény és az Isteni Anya útmutatásait.

Ahhoz, hogy ez igazán megtörténjen tudatos, önfeláldozó, kitartó, erőt meghaladó napi munkára van szükség!
Munkára, melyet NEM lehet kikerülni, egy tanfolyammal megoldani, vagy emberi beavatásokkal helyettesíteni. De még a keresztény gyónás és feloldozás sem helyettesíti a BELSŐ MUNKÁT!!

folytatás hamarosan: A Belső Munka, hogy felvehessük a Lélek Ruháját

test-lélek-szellem-256x300Steinmüller Csilla
spirituális tanító
2015. május 29.
www.omniverzum.hu