Útban Belső Lényem felé

Belső LényNézek körül a világban és igen nagy zavart látok. Igyekszem világképemet és utamat napi szinten átlátni, ha kell korrigálni és tudatosan az utat járni. Azonban nagyon sokszor ez nem könnyű!

A spirituális nyugtalanság és a Tiszta Tudás keresése mindig sejtszinten lüktetett bennem. Volt idő amikor ez erélyesebben és határozottabban, és voltak időszakok, amikor kicsit eltávolodva, felületesebben mocorgott.
De – és most itt HÁLÁT ADOK és KÖSZÖNETET mondok Belső Lényemnek (Lelkemnek), hogy – a spirituális nyugtalanság nem hagyott, és ma sem hagy letérni spirituális, szellemi utamról!

Igen erős a belső késztetésem, hogy közelebb kerüljek Lényemhez, Szellememhez és ezért állandóan keresem a következő lépést. Ma már egyértelműen látom, hogy emberként mily messzire távolodtunk Esszenciánktól, és, hogy milyen nehéz rátalálni az Útra és az Úton maradni.

A kifelé élő világ, a külső dolgok (szépség, gazdagság, fiatalság, ….), a látszatvalóság és látszatigazság hatalma teljesen belénk ivódott. Ezt a nevelést kapjuk, majd kamasz korban kicsit lázadunk (habár igazán nem is tudjuk miért), és azután ráállunk a társadalom és a kultúra által nyújtott életvonalra.

“Krisztus tanítása a szentek minden tanításánál különb;
és akiben lélek lakik,
elrejtet mannát talál benne.”1

Két gondolat ezen sorokhoz:

1. Krisztus → NEM a Katolikus Egyház Krisztusa. Igaz az Egyház kisajátította, de Krisztus túl van az Egyházon!
Krisztus MA (Vízöntő-kori) emberiségnek jött megmutatni az Utat a Belső Lényhez, a Szellemhez! (Hmmm … erről is írni kellene pár gondolatot elmélkedésre..)

2. “akiben lélek lakik” → mert Emberek, bizony sokszor a Lélekszikra ott bent  összekucorogva alszik. Ő ott nem lakik. Ő ott bebábozódott! (Itt az idő felébreszteni. Ez a feladatunk!)
Sokszor pedig a lélekszikra nincs is az emberben! Az ember oly messze eltávolodott az élet igazi lényegétől – a Szellem testbe inkarnálásától -, hogy az még a Szikrát is visszavonja teremtményéből, az emberből.

Spirituális Lélekgyógyászat LélekAkkor ki is az “akiben a lélek lakik”?
Az az ember, akiben ott van a spirituális nyugtalanság (mely a Belső Lénytől érkezik), hogy ezzel a világgal valami nem kerek. Hogy az a társadalmi és nevelési irányvonal amit ad hiányos, hiszen nem adja meg azt a belső valamit. Hogy talán nem kifelé, hanem befelé kellene lépkedni, és keres, keresi az utakat. Spirituális nyugtalansággal hajtva keres, tanul, információt gyűjt, beépít, meditál, imádkozik, lépked befelé és ezt a mindennapi élete is példázza!

“Belső Lényem, támogasd Utamat, Utunkat. Küldj spirituális nyugtalanságot, hogy ne hagyjam abba a keresést. Hogy legyen erőm meditálni, imádkozni, szolgálni, adni, változni, önfejlődni és nevelni önmagam.
Belső Lényem küzdj értem, és én is megteszem a mai nap is azt, amit csak tudok.
Hála és Köszönet. Ámen.”

Steinmüller Csilla
spirituális tanító
2015. május 27.
www.omniverzum.hu

1 in: Kempis Tamás: Krisztus követése, I. könyv 1.