Mindent TÖRVÉNYEK irányítanak!

justitia1Törvény és törvény között azonban nagy különbség van!

Vannak társadalmi törvények, melyek egy adott közösség életszabályai. Minél többrétegű tudatosságú egy adott társadalom, annál több törvény szükséges a nyugodt egymás mellett éléshez. (Hisz vannak akiknek a gyilkosság és a rablás nem okoz semmilyen problémát, s vannak olyanok is, akik nyíltan és őszintén be tudják és akarják tartani az együttélés szabályait.)

Egy magas tudatosságú, Szellemi Törvényeket tisztelő közösségben bizony minimális Törvény megalkotása szükséges, mert mindenki tudja és éli a Rendet. Ekkor elég egy A4-es oldal a szabályok könyvének. Minél messzebb van a Szellemi Törvények ismeretétől és használatától az ember és az emberiség, minél öncélúbb, ego ösztönző (nekem, enyém), tulajdon centrikus, annál több törvény szükséges egy “látszat”rend fenntartásában. (Ma a Polgári Törvénykönyv több száz oldal, és a törvények száma fokozatosan növekszik.)
Minél több a Törvény, annál nehezebb az élet, annál labilisabb a “biztonság” és kijátszhatóbb a szabály.

gyilkosságVannak Természeti törvények is, melyek az ember bizony a mai ember nem tart tiszteletben. Istennek képzeli magát, aki felülírja a Természeti törvényeket. És ennek nyomait és hatásait az egész világot megfigyelhetjük.
(S a Természet is szép lassan az ember ellen fordul!)

És vannak Egyetemes, Szellemi Törvények, melyek felette állnak az ember törvényeinek.
Ezek a Kozmosz vagy a Mindenség Törvényei.

Az emberi élet minőségének fontos szempontja, hogy melyik törvényhez igazítjuk az életünket.

Nekem a Szellemi, Egyetemes Törvények a fókusz, a mérce. Ezen a szemüvegen át vizsgálom gondolataimat, cselekedeteimet, munkámat, a hétköznapokat, szóval mindent.
És igen, többször hibáztam, távolodtam el, hagytam figyelmen kívül a Szellemi Törvényeket, azonban mindig volt egy belső erő és sürgetés bennem, hogy igyekezzek visszatalálni.

Hades-TEgipcio04Mai napjaim a Szellemi Törvények kutatásával és életembe beépítésével telnek. Így egyre közelebb kerülni Én-emhez, Lelkemhez, Esszenciámhoz. És ez létezésem (létezésünk) igazi célja!

Steinmüller Csilla
2015. május 22.
spirituális tanító