Az emberi lét … 2/2

intellektuális állatAz “állati én” az ember (az intellektuális állat) azon része, mely a ma emberét élteti.
Azt gondoljuk, hogy mi irányítjuk az életünket, hogy mi döntünk és választunk. De ki is az a “mi”? Bizony ez az állati én.

Ez az én reagál, belső, rég elnyűtt mintákat követ, és életről-életre ismétli önmagát.
És mi, a büszke ember, azt gondoljuk, sőt 150%-ban meg is vagyunk győződve arról, hogy mi irányítunk. Pedig csak bábuk vagyunk a múltunk és az állati én kezébe!

Az ezoterikus körökben az a felfogás járja, hogy azt tedd ami kellemes, azt, ami belül nem szül benned ellenállást, ami rögtön sikereket hoz. Amiért meg kell dolgozni, küzdeni, az ami kihívást és belső feszültséget generál nem a te utad. Ezek a gondolatok NEM a Bensőhöz tartoznak!

Ez az állati én, az intellektuális állat élete, s bizony nem vezet sehova. (Nézz csak körül a világban. Technológiánk igen fejlett, de mennyi háború, nagyfokú bűnözés, éhezés, szegénység, betegség, magányosság, ….. Ember, ebből szerinted hogy van kiút???? És persze hibáztathatjuk a kormányt, a pártokat, a vezetőket, de azok csak minket, embereket (intellektuális állatokat) tükrözik vissza. Ha igazi változást kívánunk, azt MINDENKINEK az egyéni életében kell elkezdeni. Nincs más kiút. Azonban mi csak várjuk a csodát. EMBEREK a csoda bennetek van!)

A mai gondolkodás bizony olyan életet biztosít az intellektuális állat számára, amely bezárja őt saját kelepcéjébe, és semmilyen lehetőséget  nem ad egy következő köre.
Bezárja az ajtót a Lélekkel telített, Bensővel aktív kapcsolatot létesített, EMBERI élet előtt.

Pedig az ilyen életért vagyunk itt. Nem az anyagi biztonság, a boldog párkapcsolat, a munka, a család és a gyerekek földi létünk elsődleges céljai. NEM!
Az elsődleges cél a Bensővel kialakított mély, őszinte, alázatos kapcsolat, melyet mindennapjainkban meg is élünk. A Bensőbe hatalmas Erő lakozik, mely igyekszik ösztönözni minket a “Szellemi életre”. Mert az Emberi létezés Szellemmel átitatott létezés, mely során időnk nagy részét önfejlődésre és önnevelésére fordítjuk.
Adózunk Bensőnknek, Szellemünknek, és életünkkel bizonyítjuk, hogy képesek vagyunk hitelesen, Lélekkel átitatott életet élni.

Steinmüller Csilla
spirituális tanító
2015. 05. 11.

logo-defaultSamael Aun Weor munkásságáról a www.vopus.org oldalon olvashatsz.

Ajánlott irodalom a témában: Samael Aun Weor: Forradalmi pszichológia