Szeretet …

szeretetÉrdekes dolog ez a szeretet. Nagyon sokan beszélnek arról, hogy ez a legfontosabb, a legértékesebb, a legsürgetőbb, a legszebb dolog, a leg…., a leg…., de azt észreveszitek, hogy valami nem stimmel ezzel a szeretettel?

Mert ha ennyire fontos, ha ez hozza el az emberiség fejlődését, a békét és a boldogságot, akkor miért nem működik? Akkor miért van háború, éhezés, magány, fájdalom, szomorúság, önösség, kizsákmányolás és hazugság? És akkor miért nem tud az ember szeretettel nézni az anyukájára,a családjára, a szomszédjára, a miniszterekre, a másik hitrendszerűre, és arra, aki megbántotta?

A SZERETET nem egy viselkedésmód vagy egy érzelem. A SZERETET Emberi Erény, mely vagy van, vagy nincs. (Azonban ha nincs, lehet DOLGOZNI rajta, hogy kifejlődjön bennünk ez az erény!)

Biztosan Te is tudod, hogy duális világban élnünk. Mindennek, ismétlem MINDENNEK van másik oldala. A szeretet ellentéte a düh, a harag, az indulat, az egoizmus, a félelem, a türelmetlenség, és többek között az önbizalom hiánya. S amíg ezek bennünk munkálkodnak, a szeretet amit igyekszünk átadni, bizony NEM szeretet. Csak a megnevezésben az, azonban mélységében NEM az (vagyis nem erény).

S jelenleg, hiába írunk köteteket a szeretetről, a szerető odafordulásról és a szerető viselkedésről, mert Ember nem tartasz ott az Úton, hogy a Szeretet Erénye munkálkodjon benned. (Azonban ahhoz, hogy ezt belásd, bátorság kell szembenézni önmagaddal és az Igazsággal.)

Ahhoz, hogy ez az Erény megszülessen benned, bizony nagyon komoly ÖNNEVELÉS és ÖNFEJLŐDÉS szükséges. Meg kell szüntetned önmagadban a düh, a harag, az indulat, az egoizmus, a félelem, a türelmetlenség, és többek között az önbizalom hiányát. Ez pedig MUNKA. Nagyon-nagyon komoly önnevelési és önfejlődési munka. S jelenleg egy élet nem is igen elég ezen minőségek megfejlődéséhez.

Tehát, ha Te a zászlódra a SZERETETet kívánod kitűzni, először dolgozz magadon. Fejlődj személyiségedben, Énedben, tedd le visszahúzó aspektusaidat, haladd meg jelenlegi önmagadat, és akkor – de bizony csakis akkor – élheted azt a SZERETETET, mely az Igaz Szeretet.

Steinmüller Csilla
spirituális tanító
http://www.omniverzum.com
2014. 08. 03.