A spirituális út JELLEMNEVELÉS

csendEgyre többen járják a spirituális utat. Egyre többen gondolják úgy, hogy ők már elértek egy igen magas spirituális szintet. Hogy ők már nem tartoznak az átlag közé, mert hát ők már spirituálisak.

Azonban ez az ego igen téves meglátása. A spirituális ego zsákutcája, mely elhagyása bizony életeket vehet igénybe.

Mert mitől is lesz valaki spirituális úton járó ember?

Először is ez nem külső, hanem belső út.
Nem a tanfolyamok és a mesterek látogatásának számától függ, hanem attól, hogy mennyit változunk az évek során?
Tudunk-e csendesebbek, befelé fordulók lenni? Hogy állunk a spirituális hitünkkel? Neheztelünk-e még az emberekre (szülőkre, tanárokra, barátokra, …) vagy/és a világra? Napunk hány százalékában vagyunk kiábrándultak, csalódottak, elkeseredettebbek, magányosak, és …. sorolhatnám.

Mert bizony ez az út lényege. A személyiség fejődése. Hogy „akarati egos énünk” (személyiségünk) egyre hátrébb kerüljön, és elővillanjon valami fényes, erős, határozott, szellemi esszencia, az Egyéniségünk.Utazás

Másodszor pedig tudunk-e kifelé is mások lenni?
Nyitottabbak, engedékenyebbek és alázatosabbak.
Mert aki a spirituális szellemi utat járja, abban a Teremtő Fénye jelenik meg. Az ilyen ember túllépett a személyiség zárt, egos világán, és megnyitja a Kaput a Lélek esszenciájához, Egyéniségéhez.
Az ilyen ember által él a Lélek, általa tapasztal és fejlődik Teremtő
. Az ilyen ember csendes, elfogadó és szolgáló. Megérti és éli a spirituális utat. Elfogadja és tiszteli a Szellemi Törvényeket. (Ezeket bizony a mai ál-spirituális úton járó tömeg nem is ismeri, és nem is kíváncsi rá. Bizony ő TUDJA, mi az út. Ő majd megmondja – még Istennek is –, hogy hogy is kell spirituális életet élni. Ő majd leirányítja és átírja a karmát. Mennyi tévedés …..)

Létünk célja, hogy megtaláljuk és aktívan járjuk a Szellemi Törvények útjelzőivel ellátott spirituális utat. S ez az út életek sokaságán keresztül tart még. (Bizony, NEM ez az utolsó életünk!)

Azonban a mai nap lépése igen fontos. Ma is lépj egyet befelé és felfelé a Hazavezető Úton.

Steinmüller Csilla
spirituális tanító
2013. február