Vízöntő mese

VízöntőA vidám természetű, kedves, negyvenes hölgynek sikeres élete van a hivatásában, boldog a gyermekeivel, és szeretetteljes a kapcsolata a szüleivel. Béketeremtő jellem, és nagyon alázatos.

Így volt ez gyermekkorában is. Tudta, vagy tudatták vele, hogy hol van a helye, ami a születési személyiségképének meg is felelt. Méltóságot tanult, és azt, hogy kinek mivel tartozik figyelemmel, tisztelettel, és mi az, amiért ki kell állnia a saját méltóságának elismeréséért.
Nagyon felnézett szüleire és tanítóira, akiktől életre való tanításokat kapott felnőtt kori önállóságára, és megtanulta azt, hogy kitől mit várhat el, mint ahogy azt is, hogy kik felé, milyen elvárásoknak kell megfelelnie.

Ez a minta és világkép sikeressé is tette a munkájában, határozottá, egyenessé az élet egyéb területein is. Majd mindegyikben, csak a társkapcsolatában nem…

Ezen az életterületen csalódások sora érte. Már egyszer elvált, és most cseberből vederbe esett.
Nehezen dolgozza fel azt, hogy amíg munkájában, gyermekeivel, ismerőseivel, szüleivel, és az élet minden más területén eredményes tud lenni és boldog, addig a társkapcsolataiban érthetetlen megaláztatások érik. Pedig ő ide áldozza a legtöbb energiáját.
Nagyon akar jó feleség lenni, nagyon odafigyel a másikra. Múltja minden példaértékű mesterének, szüleinek, tanítóinak szavait, útmutatásait igyekszik betartani a társkapcsolatában. Minden szakirodalmat elolvasott ez ügyben, és szeretettel törekszik ezek kincseire „rávenni” mindenkori párját is, hogy végre boldogok legyenek… És ezzel ront el mindent.

Persze, hogy érthetetlen. Mert a tekintélyek helyes, és igaz útmutatásai, a kölcsönösen elvárt megfelelések egy kompromisszumos helyzetben sikert és boldogságot hoznak. De van egy hely, ahol ez nagyon kevés…

Ez a hely a csillagos égbolton van, ez a hely mindenkinek a születésében ott van. Ez a hely a Vízöntő.
A Vízöntő csillagkép a hölgy születésében (horoszkópjában), a társkapcsolati területét uralja. (Ráadásul uránuszi fényszöge van a hetes Ház urára.)

Nincs megfelelés, nincs elvárás, nincs mintakövetés, még ha azt egy nagyon nagy mester is mondta (főleg, ha az a nagymester egy ember, aki még mindig itt van kortársként a Földön).
A Vízöntő szellemi függetlenség, szabadság, és zsenialitás. A Vízöntő az igaz barátság, ahol nincs érdekcselekedet, még akkor sem, ha az a „másiknak is jó”.

Vízöntő területein tud úgy elszerencsétlenedni az ember, hogy ahhoz nincs is szüksége másokra.
Ezt úgy intézik sokan, hogy olyan elvárásokat támasztanak maguk felé, amelyeknek nem tudnak megfelelni. Ettől szenvednek, és szenvedéseik miatt szidják a többieket.

Ez a hölgy megtudta a születési csillagképéből, a horoszkópjából, hogy a társkapcsolata akkor lesz boldog, ha elvárások és megfelelések nélkül békén hagyja a társát, és saját magát. Ha barátként tekint a férjére, aki lehet néha érthetetlen hülye, de ezen csak jókat nevetnek bosszankodás helyett.
Mert a Vízöntőben mindenki király. Mindenkinek megvan a saját szellemi szabadságélménye, melyet táplál a tanultakon túl lévő személyes felismerés, a korlátok nélküli gondolkodás és a kommunikáció elvárások nélküli boldogsága: a humor.
Megtudta, hogy a társkapcsolatát nem kell kitalálnia, főleg nem úgy kezelnie, ahogy mások mondják.
Megértette a Vízöntő két urának üzenetét: az ember által fel nem fogható isteni igazság, a Szaturnusz örök ajándékát adó boldogságot, melyet akkor kap meg az ember, ha nem kapkod, és csak annyit tesz, amit maga tehet, és azért vállalja a felelősséget. És az Uránusz földi értelemmel el nem érhető megvilágosodását, melynek ajándékát akkor kapja meg, ha elengedi minden eddigi görcsös ismereteit, és szabadon hagyja magát és a világot az elvárásaitól.

A hölgy nem főzött másnap vacsorát. A férje megkönnyebbülve mondta, hogy épp egy sikeres megbeszélésről jön, ahol meg is etették. A Hölgy nem kérdezte meg, nem számoltatta be  – mint mindig – a férjét, hogy ki volt az meg mit akart…, hanem viccelődött vele, hogy milyen vaskos a táskája,.. ja mert kapott a férje egy drága üveg bort… amit meg kell őrizni a vitrinben…, mert a férje azt mondta, hogy az apja így nevelte az értékekre… A hölgy azt mondta, hogy büszke rá a mai eredményes tárgyalására, és szívesen meghallgatná a részleteket, ha közben felnyitnák az üveg bort, persze a papának nem árulják el… nevettek, sokat nevettek.
A férj már nem járt el annyit a haverokkal, mert jobban érezte magát a feleségével. A hölgy boldogan mesélte, hogy annyi és olyan dolgokat tudott meg a férjéről az esti vidám beszélgetések alatt, amit a hétéves házasságuk alatt nem. Igazi barátok lettek, boldog házasok.

Kiss Zoltán

www.szabadakarat.hu

Mindenkinek van Vízöntő életterülete.Mindenkinek megjelenik a Vízöntő minősége az életében csak az a kérdés hol,
melyik házban?
Ha szeretnéd meglátni hogy melyik házad uralja ez a minőség, akkor várunk szeretettel tanfolyamunkon.

  ***************************************************************

 Négy napos asztrológiai tanfolyam az
Omniverzum Szabadegyetemen

Időpont:Szervezés alatt. Május..

A létszám korlátozott ezért időben add le jelentkezésedet, ne maradj le róla.miatyank-ima-a-zodiakusban

Ezen négy nap alatt megoldási kulcsokat kapsz saját képletedhez.

Nagyon sok szeretettel várunk ha szeretnéd megismerni önmagad és a csillagos égbolt üzenetét.

A tanfolyam ára: 30.000.- Ft/a négy nap.

Oktató:
Kiss Zoltán * asztrológus

bővebben >>>

imazaszloJelentkezni:
Steinmüller Csilla
06 20 397 39 30
infoomniverzum@gmail.com