Mérleg mese

mérlegEgy tűzről pattant művész volt a hölgy. Csodálatos képeket festett, és kerámiák díszítő motívumait álmodta meg, azok formáit látva. Tudta, hogy jó, amit csinál, mert a tetszésnyilvánításon, és elismerésen túl, olyan élményeket is visszaigazoltak az emberek, hogy a művészete által belátásra, és felismerésre jutottak olyan dolgokban, amiről ő nem is tudta, hogy megfogalmazta a műveiben.
Mint megtudta, művészetével tanított is, ami nem volt eredendő célja.

Munkáit mind többen kezdték megismerni itthon, és külföldön is, aminek szívből örült, de ezzel együtt sokasodtak a problémái is. Nehezen fogalmazta meg ezeket, mert igazán maga sem értette őket. Valami olyan keserűség szállta meg a lelkét, amit a művészi értelme nem tudott felfogni, és ezért nem is tudta ezt kezelni.

A veleje az volt a panaszainak, hogy bele akarnak szólni az alkotói elképzeléseibe.
Boldog volt attól, hogy tetszenek a művei, és örült az őt megkereső intézményeknek, alapítványoknak, közösségeknek, marketingeseknek, meg managereknek, de nagyon terhelte, hogy megfeleljen ezek olyan elképzeléseinek, mellyel nem tudott azonosulni.
Szerette ezeket az embereket, és megpróbált megfelelni az ő kívánalmaiknak, de amikor így alkotott, annak produktumát rossznak találta, szégyellte, és szerette volna kitörölni az életéből.

Majd mindig így járt a külföldi partnereivel is. Amikor kötötte az ebet a karóhoz, a saját művészi elképzeléseihez, akkor nem jött létre gyümölcsöző kapcsolat. Ha átadta magát a partner nevétől, lehetőségeitől elájulva az együttműködésnek, és vakon bízott benne, majd olyat alkotott, ami nekik tetszett, akkor a kihasználtság, majd nélkülözés után, még meg is élte a lesajnálkozó degradálást, a tehetetlen szégyent.

Nem tudta, mit csinál rosszul.
Nem tudta, hogy a Mérleg jegyének üzenetfényében áll születésének kilences Háza.

Ahol az embernek a Mérleg jegye üzen az életéről, ott meg kell osztania létezésének jelenét, tehetségét másokkal, a világgal. Minden létező találkozása a másikkal, kompromisszumokkal jár, amiben kettő nagyot lehet hibázni. Az egyik az, ha figyelmen kívül hagyjuk a másik létezését, akaratát. A másik az, ha a kompromisszumok oltárán feláldozzuk magunkat, a túlzott megfelelés és dicséret, vagy vágyaink elérésének okán.

Nem véletlenül van emelt helyzetben a Szaturnusz a Mérleg jegyében. Itt lehet a legnagyobb pofonokat kapni az érthetetlenség élményével együtt, és itt lehet megélni a Dicsőséget, amely időtlen boldogságot tud adni az egyénnek.

A mérleg területén az embernek először tudnia kell, hogy ő kicsoda, és mit tud, mit képvisel a világban a létezésével. És ha ezzel tisztában van, akkor kiléphet a színpadra, megmutathatja magát másoknak, a világnak, egymás örömére.
Egyszerű példán át mondom el: Ha valaki tisztában van azzal, hogy ő a világ egyik legjobb kőművese, akkor ki kell lépnie mások és a világ elé, hogy szervusztok, itt vagyok, ezt tudom, ez vagyok, miben segíthetek!
És ekkor a mások és a világ kérheti tőle, hogy ilyen falat, meg házat építsen, de azt nem, hogy kötélen táncoljon, főzzön nekik finomat, vagy legyen kapus a csapatban… mert az nem ő. Ha megteszi, hogy kötélen táncol, vagy elkezd főzni, vagy védeni a kapuban… csak, hogy megfeleljen másoknak, a világnak, akkor súlyos szégyen, lenézés, becsmérlés, majd nélkülözés éri.
Az ilyen csalódottság utáni leggyakoribb mondat az emberek részéről az, hogy „..pedig én mindent megtettem..” . De mi mindent tett? Minden olyat, ami nem ő.

A Mérleg, a „helyem a világban” égi területe. A létezés tudat a felismerés értelmét, küldetését (Szaturnusz emelt helyzete), és az elfogadás dicsőségét, életörömét (Vénusz uralma) nyújtja az ember ittlétének iskolájában.

A hölgy megértette születésének csillagüzenetét. Neki a határon túli terület, fizikailag külföld, mentálisan a hit és világnézet területét (horoszkópot értőknek: itt éppen annak urát, a kilences Ház urával trigon) uralta a mérleg jegye.

Elmélyítette magában művészi felfogását. Ezen felfogás szerint tette közzé együttműködési nyitottságát a világ felé. Szeretettel fogadott minden közösséget, külföldi érdeklődést, vagy ki tudja honnan jövő rajongást. Nem erősködött, nem gyötörte magát azzal, hogy előre problémázott azon, hogy ki mit gondol, meg mit akar majd tőle. Mindenkit fogadott, és abban vett részt, amiben megmaradhatott a saját művészetének üzenete.

Olyan partnerekre talált itthon úgy, mint külföldön, akik már nem akarták megváltoztatni, csak örültek a létezésének, a művészetének, a munkáinak.
Kompromisszumot kötött egy horvátországi kiállításon, amikor a szervezők más képeit szerették volna láttatni, mint amit ő akart ott kiállítani. Feladta az egó elképzeléseit a horvát kérésre, de minden képe a saját festménye volt. És nem kellet olyat festenie erre a kiállításra, amit a szervező látni akart, mint amit a siker, és elismerés hamis dicsősége miatt oly sokszor megtett másoknak.

Ő hiába tartotta jobbnak pár itthon maradt képét, olyan sikere volt Horvátországban, amiről álmodni sem mert.

Mérleg: Dicsőség. Csak azt adod a másiknak, a világnak, ami igazán te vagy, de megengeded, hogy ő úgy, és abban örüljön neked, ami számára a legjobb.

Kiss Zoltán
www.szabadakarat.hu

Egy pár sor kiegészítés….

Mindenkinek van Mérleg életterülete. Mindenkinek megjelenik a Mérleg minősége az életében csak az a kérdés hol, melyik házban?
Ha szeretnéd tudni hogy neked mely életterületedet uralja ez a minőség,akkor várunk szeretettel tanfolyamunkon.

***************************************************************

 Négy napos asztrológiai tanfolyam az
Omniverzum Szabadegyetemen

Időpont: Szervezés alatt. Május..

A létszám korlátozott ezért időben add le jelentkezésedet, ne maradj le róla.miatyank-ima-a-zodiakusban

Ezen négy nap alatt megoldási kulcsokat kapsz saját képletedhez.

Nagyon sok szeretettel várunk ha szeretnéd megismerni önmagad és a csillagos égbolt üzenetét.

A tanfolyam ára: 30.000.- Ft/a négy nap.

Oktató:
Kiss Zoltán * asztrológus

bővebben >>>

imazaszloJelentkezni:
Steinmüller Csilla
06 20 397 39 30
infoomniverzum@gmail.com