Bika mese

BikaA fiatalember, nagyon fiatal. Az egyetem elvégzése után már a negyedik munkahelyén volt, pedig alig telt el pár év a diplomaosztójától.
Tehetséges, szeretetteljes, és okos volt. Tele ambícióval, és tettrekészséggel.
De valahogy még nem találta a helyét. Nagyon sok minden érdekelte, és a lehetőségek nyújtotta élmények iránti vágy vitte a különböző élethelyzetekbe, munkákba. Mindenhez úgy állt hozzá, hogy ha most még itt senki is, de mi minden lehet majd, ha végigjárja ezt, vagy azt az utat.

Így volt ez a szerelmeiben is. Mindenféle szél elfújta a jelenlétét, a holnap ígérete miatt. Szélsőséges szerepekben találta magát, ahol intelligensnek, vagy lazának, szellemesnek, netán megfontoltnak, vagy komolynak kellett (szerinte) lennie.

Szerelmei előtt, mint ahogy munkáiban, baráti közösségeiben is szerette volna megtalálni a helyét, de valahogy szétesettnek, szerencsétlennek érezte magát.
Értelmének és tisztességének köszönhette, hogy jelenlétének, elutasításainak kudarcaiban nem hibáztatott másokat. Érezte, hogy nélkülözöttségének ő maga lehet az oka, és igazán nem haragudhat senkire, mert valóban ő volt bizonytalan. Utólag látva önmagát tényleg nem volt megbízható, mert nem is érezte jól magát a felvett, vagy odaadó szerepeiben.

Már félve kezdett új kapcsolatba, mint ahogy már nem tudta azt sem, hogyha megint munkahelyet vált, akkor ott megtalálja-e számítását, az elfogadottságát. Már nem ment idegen társaságba, mert érezte, hogy bármennyire is szeretne, és tudna megfelelni, úgyis csak a már ismert nélkülözés és mellőzés élménye érné, amiből már nagyon elege volt.

Pedig tudta, hogy kedves, szellemes, okos, jó és vidám ember. Csak azt nem tudta, hogy a Bika csillagfény uralja a születésének testet alkotó, a jelenlétének megnyilvánulását jelentő életterületét.

A Bika csillagkép uralta életterület, vagy bolygóminőség életörömre, gyarapodásra, biztonságra van ítélve. És ez megköveteli a jelenléttudatot. Nem tűri az aggódást a holnapért.
A Bika fénye alatt kötelező a jelenben lenni, mert ez adja táptalaját az életörömöknek. Ez biztosítja a létezésélmény stabilitását, amely lehet elfogadottság, vagy gazdagság, amely a test, a lélek, a szellem számára adja a jelenlét határozottságának örömét.
A Bika uralma alatt a földi létezés stabilitását kell megélni. Itt nem ide-oda ugrálva kell megfelelni. Lehet más, és más helyzetek, vagy munkák tapasztalatait beszerezni, de mindegyiket, mint egy téglát kell beépíteni az agyagvárunkba. Ezzel erősítve azon szilárd elképzeléseinket, melyeket a különböző, de nem végletes tapasztalatainkkal szerzünk meg. Ezért üdvös itt az olyan jelenlét, amelyben örömünket is leljük. A Bika területén, ami már nagyon kedvetlen, és béna, azt el kell engedni, vagy felülbírálni, hogy nincs-e valami „jövő aggódás” az ügyben.

A Bika boldog, és úgy a maga, mint a mások számára is kiszámítható, gazdag és vidám. Nem rendíti meg semmilyen változás, újonnan jött ideológia, szellemi áramlat, vagy elvárás. Örömmel fogad mindent, és beépíti stabil várába, ami neki tetszik, ami meg nem, azt hagyja elmenni. Amiben nem érzi jól magát, annak nem felel meg, csak azért, hogy tetsszen.
A tapasztalat sokszínűsége örömére van, de abból csak építkezik, vastagítja teremtő falait, de nem felel meg semmi olyasminek, amiben nem leli az örömét.
A Bika fénye alatt az ember csak gyarapodik, és termékenyen adja életörömét a világnak.

A fiatalember megértette születésének csillagüzenetét.

Már nem azért vállalt újabb és újabb munkát, mert kereste a helyét, hanem mert azok tapasztalataival kezdte megérteni, hogy ő ki, és minden újból csak építgette személyiségének várát.
Stabil énképe lett, gazdag ember lett, aki már tudta, hogy mi minden ő. És jelenlétével határozottan, tapasztalati tudásával tápláló bőséget nyújtó volt további munkáiban ugyanúgy, mint kapcsolataiban is.

Már nem nélkülözték, hanem szeretettel várták és fogadták a közösségek, mert az ő jelenlétével lett vidám és tartalmas a többiek jelenléte is.

Már szerette magát, és szerette azt is, hogy jelenlétével biztonságot, megbízhatóságot, és örömöt vitt a többiek elé.  Szerették őt, és ő szerette velük azt, hogy itt lehet közöttük. Aggodalom és nélkülözés helyett élte jelenlétét a munkájában, a párjával, a barátaival, a világgal.
A Bika nyújtotta gazdagságot megtalálta születésének egyes Házában, a saját jelenlétében.

Kiss Zoltán

www.szabadakarat.hu

Egy pár sor kiegészítés…

Mindenkinek van Bika életterülete. Mindenkinek megjelenik a Bika minőség az életében, csak az a kérdés hol, melyik
házban?
Igaz, ha Bika napunk van ( vagyis ha Bika jegyben születtünk) akkor ez a minőség még hangsúlyosabbá válik.
Azonban neked is van Bika területed.
És amelyik életterületedet ez a minőség uralja ott lelki és fizikai stabilitásra kell törekedni.
Tudni kell, hogy mindent megkapok a teremtőtől, amire aznap szükségem van.

********************************************************************

            Négy napos asztrológiai tanfolyam az
Omniverzum Szabadegyetemen

Időpont: Szervezés alatt. Május..

A létszám korlátozott ezért időben add le jelentkezésedet, ne maradj le róla.miatyank-ima-a-zodiakusban

Ezen négy nap alatt megoldási kulcsokat kapsz saját képletedhez.

Nagyon sok szeretettel várunk ha szeretnéd megismerni önmagad és a csillagos égbolt üzenetét.

A tanfolyam ára: 30.000.- Ft/a négy nap.

Oktató:
Kiss Zoltán * asztrológus

bővebben >>>

imazaszloJelentkezni:
Steinmüller Csilla
06 20 397 39 30
infoomniverzum@gmail.com