Kos mese

KosAz anyját temette a lány. A halálfélelmén, és fájdalmán túl még el kellett viselnie a rokonok, és a falusiak intelmeit is. Mert mint a halotti toron megtudta a jó szándékú segítőitől, hogy a szertartás alatt nem akkor kellet volna odalépnie anyja koporsójához, amikor megtette, mert az egyházuk rendje szerint, még meg kellett volna várni az egyházi valakinek énekét…, aztán jobbról balra, meg úgy hogy…
Türelmének túlfeszítettségével hallgatta ezeket a szavakat, és még csak azt sem mondta, hogy „jó! Akkor majd legközelebb így fogom csinálni, csak az a baj, hogy nincs még egy anyám, akit eltemethetek!” Volt annyira intelligens, hogy nem küldte el a francba a gyászában segítő szentembereket. Aztán csak nézte a zabáló, berúgó gyászolókat a halotti toron, és alig várta, hogy végre ő húzzon el innen, de messzire.

Nagyon bántotta a szertartás és a többiek intelmei, ami azért is volt érthetetlen számára, mert eddig empatikus, másokra odafigyelő embernek ismerte magát. Az édesanyja elvesztésének traumájával magyarázta azt, hogy most teljesen magának való, minden elvárást semmibe vevő, spontán volt a viselkedése a ceremónián, és biztosan ezen sokk miatt érezte tehernek mások útmutatásait.

Érdekelte az asztrológia, és egyéb okkult tudomány. De valahogy kényelmetlen és idegesítő helyzetekben találta magát a tanáraival szemben, amit szintén nem értett. Minden tisztelete megvolt a mesterekkel szemben, és nem is volt baja velük addig, amíg az elméleti alapokat tanulta tőlük.
A gyakorlati alkalmazások tanításai mentén sokasodtak azon érzései, hogy rátelepszenek, és úgy kell csinálnia a tanultakat, ahogy mondják, pedig ő tisztán érzi, hogy a saját alkalmazásai helyesek, még ha a tanárnak ez nem is tetszik.
Vitája addig fajult a mestereivel, hogy már-már kétséges volt, hogy megkapja-e a négyéves iskola (egyébként semmit nem jelentő) „diplomáját” a vizsgái után.

Nem tudta, hogy ezen életeseményeiben ő önző, vagy helytelen, vagy mi…

Mert a még oly „bölcs tanáraitól” sem tudta meg a négy év alatt, hogy születésének okkult területét uralja a Kos csillagkép. Ez az életterület a halandóság és az öröklét kapujának eseményei által ad beavatást olyan fényben, amilyen jegyben áll. Neki a Kos-ban.

A Kos a mennyországból a Földre csöppent entitás üzenete. A „vagyok” élményének vidéke. Ez a létezés élményének a személyes akarata. Itt nem kell kompromisszumokat kötni, itt azt kell tenni, ami belőlünk fakad, aminek cselekedeteiben jól érezzük magunkat.
Meg lehet hallgatni másokat, és lehet figyelni mások akaratára, de csak azt tegyük meg, amit magunkénak érzünk, csak abban vegyünk részt, amihez nekünk is közünk van, amiben a jelenlétünk cselekvő örömét is érezzük.
A Kos az egyik legszakrálisabb jegy (a többi tizenegyről is el tudom ezt mondani, de a Kos azért), mert tudat alatti emléke van a mennyek országából. Ezt mások nem érthetik, ezt jó, ha a szülött érti egyáltalán. Itt olyan született entitása van az embernek, amivel ha nem él, ha megfelel, ha hallgat másokra, vagy csak gyávasága okán nem mer tenni, akkor elszerencsétlenedik, viták tüzébe keveredik az élete. Itt tudni kell nemet mondani, és tudni kell cselekvően létezni. És nem baj, ha ezt mások nem értik.

A hölgy megértette születésének csillagüzenetét.

Elment a temetést végző paphoz, és megkérte, hogy csináljon bármit, de segítse őt, hogy elbúcsúzzon az anyjától. A pap, kivételesen jó pap volt. Értette, látta a nő lelkét. Tartott neki egy misét, amelyen csak ők ketten voltak a templomban…, és mindketten tudták…, hogy a mama is ott volt.

Ezoterikus iskoláit elvégezte, és olyan egyedi látásmóddal fogadta a hozzá fordulókat, ami által nagyon sok embernek képes volt segíteni. Amikor már tanított is, folyton jelezte a hallgatóinak, hogy ez az ő látásmódja, az alapokról tájékozódjanak másoktól is, azután találják meg a maguk igazát az ismertekben, mielőtt szólnának másokhoz, másokról.

Már nem félt a haláltól, mert jelenlét cselekedeteiben megélte a „vagyok” élményét, ami halhatatlan.

Kiss Zoltán
asztrológus
www.szabadakarat.hu

****************

Egy pár sor kiegészítés * S. Csilla

Mindenkinek van Kos életterülete. Mindenkinek megjelenik a Kos minőség az életében, csak az a kérdés hol, melyik házban?
Igaz, ha Kos Napunk van (vagyis Kos jegyben születtünk) akkor ez a minőség még hangsúlyosabbá válik.

Azonban Neked is van Kos területed. És amelyik életterületedet ez a minőség uralja ott nem köthetünk kompromisszumot, nem állhatunk be a sorba. Ott nem lehetünk követők, hanem igen is kezdeményező, önálló döntéseket hozó, létezését felvállaló embernek kell lennünk.

A Kos mesében a szülött napja Kos jegyű és a 8. ház, az okkult témák területén áll. Ezért fontos kérdés, hogy tudatosan megdolgozza a halál témát, és vállalja egyéni döntését és cselekvését.

Neked melyik házad a Kos? És hogy tudod az életedben ezt megélni?

*************************************************

miatyank-ima-a-zodiakusbanNégy napos asztrológiai tanfolyamot az Omniverzum Szabadegyetemen.

Időpont:Szervezés alatt. Május..

A létszám korlátozott ezért időben add le jelentkezésedet, ne maradj róla.

Ezen négy nap alatt megoldási kulcsokat kapsz saját képletedhez.

Nagyon sok szeretettel várunk ha szeretnéd megismerni önmagad és a csillagos égbolt üzenetét.

A tanfolyam ára: 30.000.- Ft/a négy nap.

Oktató:
Kiss Zoltán * asztrológus

bővebben >>>

imazaszloJelentkezni:
Steinmüller Csilla
06 20 397 39 30
infoomniverzum@gmail.com