Spiritualitás

lélekgyógyászat képzésSokáig úgy gondoltam a spiritualitás valami ezo bla bla, csak valami hum buk, mert, akik spirituálisnak mondták magukat, azok finoman szólva is elég elvontak voltak.

Aztán az élet közbeszólt, és alkalmam lett megismerni mit is jelent a Spiritualitás. Sosem voltam vallásos, úgy nevelődtem, tartottam, hogy mindent mi irányítunk, a matéria minden, és nincs más.

Úgy rendeződtek a körülmények, hogy elkezdtem tanulni Lélekgyógyásznak. Sokáig nem igazán értettem miről beszélnek tanáraim, de mivel hitelesek voltak számomra, elfogadtam a tanítást.

Fura, hogy a valódi önismeret azt jelenti, hogy felfedezem, ki vagyok a szerepeim nélkül,  mi a valódi élet feladatom, mi a Lélek üzenete.

3 év alatt több rendszer dolgozott bennem, több módszer hatolt egyre mélyebben a lényeg, a Lényem felé. Nem könnyű a hibáimmal szembesülni, sokszor fájdalmas egy – egy felismerés, de így alkalom nyílik a változtatásra.

Túl sok a teher, és a batyu, amit feleslegesen cipelünk, van, ami marad velem, és van, amit sikerül hátrahagynom, épp azt, amire már készen állok.

 

Ma, hogy tekintek a Spiritualitásra?!

Tudom, és tapasztalom, hogy energiák működtetnek bennünket, hogy aspektusaink, és tudattalanunk nagy mértékben meghatároznak, úgy irányítanak, hogy észre sem vesszük.

Omniverzum spiritális képzésA Lélek nem csupán egy jó érzés, hanem kapcsolat az Egységgel, ahonnan jövünk, a vállalt Élet feladattal.

Tegyek meg mindent ebben az életemben, amit tudok, hogy ennyivel kevesebb megoldandó feladatom legyen a következőben.

Egy csoporttárs, akivel csak pár alkalommal beszéltem, azt hiszem nincs sok közünk egymáshoz, mégis, halála ébreszt rá, mennyire közel áll hozzám. Nem hiszek  a túlvilágban, a szellemvilágban, de ő aznap jelez nekem, félreérthetetlenül, és elköszön, mielőtt tudnám a fájdalmas igazságot.

A tanulás, önismeret, új ismeretek elsajátítása az életem része lett, nehéz elképzelni, hogy 1-2 hónap múlva vége egy korszaknak, ami kétheti rendszeres elfoglaltságot jelent, mégis ez az első iskola, ahova minden hétvégén nagy örömmel mentem.

Kinyílt a világ, más szemmel tudom a világot, a világomat nézni. Ha én megismerem a saját teljességem, úgy ezzel másoknak is adok.

Persze jelenleg is sokat racionalizálok, és van, amire még nem vagyok kész. Én úgy szoktam mondani, hogy “mentálisan vagyok spirituális”. Elfogadom, hogy ilyen vagyok, vannak olyan dolgok, amiket fenntartással kezelek, de be kell ismernem, hogy a Spiritualitás úgy lett az életem része, hogy nem is figyeltem rá, csak ráeszméltem, hogy mennyi mindenben ott van.

Végül is mindenben, csak észre kell vennem.. :))

Erőss Anna
végzős Spirituális Lélekgyógyász
2014. 11. 27.