Emberi fejlődéslélektan

fejlődéslélektanMegszületik csodálatos gyermekünk, csillogó szemeivel, ártatlan lényével, és boldogan öleljük magunkhoz teljességében őt. Aztán cseperedik, és megjelennek személyiség jegyei, viselkedési szokásai, és csak rá jellemző gondolati mintái. Mindeközben az az “ártatlan lény” aki volt egyre messzebb kerül, és felnőve már el is felejtjük, hogy milyen finom és teljes is volt ő megszületése után.

De igazán mi is történik velünk és bennünk felnövekedésünk útján?
Megszületésünkkor Esszenciánk (Igazi Lényünk, Lelkünk, Tudatunk) tiszta minőségben tündöklik. Ez a minőség a mai embernél a 100%-ból 3%! (És ezt gondoljuk teljességnek!)
A maradék 97% az infratudatos, a tudatalatti és a tudattalan tartományokban található. (Tehát ma a Lélek alapból 3%-ban képes az emberben jelen lenni.)

spirit fejlődésA Lélek (Esszencia) növekedése spontán és természetes módon csak életünk első három-öt évében lehetséges ……. (S vajon ezt kihasználjuk gyermekeinknél? Bizony NEM!)

Növekedésünk során aztán belépnek különböző “személyiség-ének”, és átveszik az irányítást az Esszencia, a Lélek felett. Mi pedig egyre inkább elszakítódunk Igazi Önmagunktól, teljesen felvesszük személyiség-énünk viselkedését és gondolkodását, és azt mondjuk, “ez vagyunk mi”.

Bizony ez nem igaz!
Mi Szellemi Létezők vagyunk, akinek az a feladata, hogy ráébredjen Igaz Énjére, és tudatos munka és önkéntes szenvedés által rátaláljon a 3% Esszenciára, majd szintén tudatos munkával igyekezzen növelni életében az Esszenciája hatalmát.
Ez a feladatunk. Így leszünk emberből → az Ember útján át → EMBERré.

2014. 09. 25.
Steinmüller Csilla
infoomniverzum@gmail.com