Közelebb Lelkünkhöz

színzuhatag“Minden érző élet egy sziporkázó színzuhatag, amely keresztültáncol a kozmikus szférákon, miközben egy mennyei dalt énekel. A tudat minden egyéni központja egy szivárványos szikrázás valahol a végtelenség hatalmas spektrumán belül. Mindegyik egy ragyogó „Fényoszlop”, amely kifelé zúdul saját spirituális szíve legbelsőbb központjából, amiben a tündöklő ragyogást egyre jobban átfestik a színek, ahogyan lefelé sugárzik az anyag sűrűbb és vastagabb fátylain keresztül. Így minden fejlődés színek és hangok káprázatán keresztül bontakozik ki, a halhatatlan lélek belső fénye örökké terjeszkedik a munka és pihenés, a nappal és éjszaka, az élet és halál, a manvantara és pralaya végtelen ciklusain keresztül.

Valahol útközben végül megtanuljuk, hogy az élet művészet, és mindannyian művészek vagyunk, akik örökké keverjük, válogatjuk és megváltoztatjuk a lelkünkben lévő tűz színeit és a zene hangjait, így alakítva ki belőlük a jellemet.

Életeink során választhatjuk azt, hogy képzett mesterekké válunk, törekedve skandha-ink palettájának felhasználására a ragyogó fény mesterművének létrehozásakor, vagy felelőtlenül elcsúfíthatjuk munkánkat, összekenve durva és piszkos festékfoltokkal.” * Vonda Urban

Banner-CatchFallingStar-FH-CSKell-e egyáltalán azért tennünk, hogy közelebb kerüljünk Lelkünkhöz?

IGEN! A ma embere félelmekkel, bizonytalansággal, kétséggel van teli. Valami hiányzik számára, de megfogalmazni sem tudja, hogy mi az. Eltávolodtunk a befelé forduló, csendes pillanatoktól. Pedig azt a hiányt csak odabent, csendesen és egyedül fogjuk megtalálni. Mármint úgy egyedül, hogy nekünk egyedül kell belépni saját belső világunkba. Ezt senki helyettünk és értünk NEM tudja megtenni.

És mit is tudsz tenni ezért napi szinten?

Erről fogunk most két-három naponta írni egy-egy ötletet. De magában az ötlet NEM elég! Azt megtenni Neked kell. S ha elindulsz, és napi szinten szánsz időt erre BIZTOSAN közelebb kerülsz önmagadhoz, a Lelkedhez, a Békédhez, és még az életed is változni fog. És tudd, hogy nincs is más útja az emberiségnek csak az, ha elindul Önmaga Lelki-Szellemi Esszenciája felé.

1.) HÁLA

Mindenki hálás lehet valamiért!Olyan ember nincs, akinek az életében nem jelenhet meg a hála. Hálás lehetsz az életedért, a létedért, a szüleidért, a gyerekedért, a munkádért, a lakásodért, a tiszta gondolatidért, és vég nélkül sorolhatnánk.

Hálásnak lenni azt jelenti, hogy tudatosan értékeljük az életünkben a dolgokat.
És mikor tesszük ezt meg: MOST. Itt vagyok a pillanatban, és nem a múlt félelmei és a jövő szorongása köti le tudatomat. Most gondolok hála telt szívvel arra amim van. Most tudom megköszönni (hitrendszertől függetlenül) a Mindenségnek azt a csodát, hogy élek, hogy hálát adhatok és hogy van miért hálát adnom.

Ez az érzés és gondolat megemeli rezgésszintünket és tudatosságunkat, és új ajtót nyit meg saját Lelkünk felé. Építsd meg életedbe a Hála érzését, és naponta többször mond ki, miért is vagy hálás!

Steinmüller Csilla
http://www.omniverzum.com