Spirituális fejlődéslélektan 8. rész

40 év40 éves kor után

S ami most következik, talán még furcsább, mint az eddigiek. Mert bizony 40 éves kor után – mikor már kirepültek a gyermekek – ki kell lépni a párkapcsolatból, nőtlennek vagy férj nélkülinek kell lennie, ha még egyszer ki szeretné tárni szárnyait az ember.

Ezeket a szárnyakat 10-20 éves kor között (szüzessége alatt) tanult meg használni. S eljött az idő – miután teljesítette szülői feladatának „kötelességét” –, hogy folytassa a korai évek repülését.

A hattyú, mely a vizek felett repítette ebben az időszakban sassá válik, ami el fogja vinni őt a Naphoz, vagyis a Szellemhez. Előre és felfelé kell repülni, szárnyalni a Nap felé.

A nagy repüléshez az elme és a test minden erejére szüksége lesz. Akarni kell és tenni kell érte. Magától ez nem tud megtörténni. Az ember fejlődése és aktivitása kell hozzá.

Az első 40 évben elvetettük a magokat, és most a második 40 évbe lépve elkezdhetjük learatni a spirituális gyümölcsöket.

40 évesen újra meg kell születni, méghozzá a spirituális tudatosság új világaiba. Vajon a mai ember tudja ezt? Tudja, hogy van spirituális tudatosság? Tudja, hogy földi életének és létezésének célja a spirituális fejlődés? Hogy nem az anyagi javak és a diplomák gyűjtögetése a feladat, hanem a Szellemmel átitatott, Lélekkel teli élet. Tudja vajon, hogy FELELŐS életéért, választásaiért, fejlődéséért?

40 év repülésMilyen tudással kell rendelkeznie, hogy közelebb kerüljön a spirituális tudatossághoz?

* Meg kell szabadulnia ez elkülönültség több évszázados téveszméjétől! Mi nem különálló emberek vagyunk egyéni céllal és akarattal, hanem SZELLEMI LÉTEZŐK, és itt az ideje, hogy a Logosz Akarata szerint éljünk! Mert ezzel tartozunk a Mindenségnek. El kell sajátítani és élni az EGYSÉG művészetét.
S ha eddig eljutnánk, nem háborúznánk tovább, és nem lenne egyik embernek rengeteg, a másiknak pedig semmi! Mert megértenénk és élnénk, hogy mind egyek vagyunk. A szívedet sem részesíted előnyben a májaddal szemben. Mindkettőre szükséged van az egészséges élethez. Ugyan így, minden emberre szükség van egy egészséges földi társadalomban és a boldog, beteljesült élethez.

* Meg kell tanulnia az embernek látni magát MINDEN formában: az emberben, az állatban, a növényben, a drágakőben, a sziklában, a Szentekben és a Megváltóban is.

* Itt az idő meditálni ezen az EGYségen. Le kell ülni egy fa alá, és eggyé válni vele. Érezni azt, amit a fa érez. Vele lélegezni, lüktetni a Mindenség ritmusára.

* Meg kell tanulni átlépni a „valótlanból a valóba, a sötétségből a fénybe, a halálból a halhatatlanságba”.

Erről énekel Sai Baba is:

… befejező rész következik ….

Steinmüller Csilla
spirituális tanító
2014. 06. 27.