Élet a születés után

ikrek_spiritualis_lelekgyogyaszatEgy várandós anya két gyermeket hord a méhében. Az egyik egy “kis hívő”, a másik egy “kis szkeptikus”.

A “szkeptikus” azt kérdezi:

– Te hiszel a születés utáni életben?

– Hát persze – mondja a kis “hívő”. – Az itteni életünk arra való, hogy felkészüljünk a születés utáni életre, hogy elég erősekké váljunk arra, ami ott kint vár bennünket!

– Hülyeség! – mondja a “szkeptikus”. – Ez nem igaz! Hogyan nézhet ki a kinti, külső élet?

– Pillanatnyilag még nem tudom – mondja a kis “hívő” -, de biztos sokkal világosabb, mint itt bent! Lehet, hogy a szánkkal fogunk enni és a lábunkkal fogunk menni!

– Nonszensz, lehetetlen! – mondja a “szkeptikus”. – Megyünk a lábunkkal és eszünk a szánkkal!? Micsoda hülyeség! Ez egy fura ötlet, hogyan is működhetne! Itt van a köldökzsinór, ami biztosítja a táplálékot. Nem lehetséges élet a születés után, hiszen ez a zsinór már így is túl rövid!

– Hát persze hogy működni fog, csak minden egy kicsit másként fog kinézni – mondja a kis “hívő”.

– Soha sem fog működni! – véli a kis “szkeptikus”. – Még soha senki nem tért vissza a születés után! Születés után vége az egésznek! Az élet nem más, mint egy nagy sötét tortúra!

– Még ha nem is tudom pontosan, milyen lesz a születés utáni élet – mondja a kis “hívő” -, de azt tudom, hogy találkozni fogunk az édesanyánkkal, és Ő nagyon vigyáz majd ránk!

– Anya!? Te hiszel egy anyában? Hol van? – kérdezi a kis “szkeptikus”. Itt van körülöttünk, mi benne vagyunk, és általa létezünk, nélküle nem is létezhetnénk! – válaszolja a kis “hívő”.

Mire a kis “szkeptikus”:

– Soha nem láttam még semmilyen anyát! Nincs is ilyen!

A kis “hívő” elgondolkozik egy pillanatra

– Néha, amikor nagyon csendben vagyunk, hallhatod, ahogy énekel, vagy érezheted, amikor megsimogatja világunkat! – Majd halkan hozzáteszi: – Mindenesetre én hiszem, hogy az igazi életünk a születés után kezdődik!

* Ismeretlen szerző

ikrek_spiritualis_lelekgyogyaszat_ebredes