Ismerd meg önmagad

tudatossag_omniverzum_spiritualisDe mi és ki is az az Önmagad, akit meg kell ismerni?
Mert bizony ez az első igazi kérdés a számunkra.

Ha egy átlagos embernek mondod ezt a mondatot, és megkérdezed „Ki is ő?”, ő a nevével, nemével, múltjával, családjával, szerepeivel azonosítja önmagát.
A halandó, egyéleti személyiségben ismer csak önmagára. Azt, hogy van egy másik én is, nem is érti, és nem is fogadja el (s nem is érdekli).

Valóban tényleg erre az egyéleti énre gondolt a Delfi jósda felirata?

Bizony nem erre. Mert az egyéleti személyiség halandó – születik és meghal. A Szellemi Igazság és lényünk igazi esszenciája pedig halhatatlan.
Ezt az Én-t kell megismerni. Ezt az Én-t kell kutatni és törekedni közelebb kerülni hozzá. Az az az Önmagad.

Ha haladni akarunk a fejlődésben meg kell különböztetnünk halandó és halhatatlan Én-ünket.
Félre kell tennünk halandó énünk akaratát, óhaját, vágyait és Igazi Én-nünk akaratát, óhaját és vágyait kell előtérbe hoznunk.

„Az önös személyiség elpusztítása a legelső feladata a beavatottnak az igazi ösvényen, mivel a személyes én káprázata az első bilincs, amit le kell vetni.” * írja Leadbeater is.

Ez lesz az Emberiség igazi felébredése! Ekkortól változhat a világ, s szolgálhatja az embert, az emberiséget. S ekkor az a sok félrecsúszás, tévút és zsákutca is megszűnik, melyet ma az ezoterikus(nak mondott) világ tár az emberiség elé, félrevezetve a bizonytalan embert.

Steinmüller Csilla