Március üzenete: KITARTÁS és ÁLLHATATOSSÁG

spiritualislelekgyogyaszat_kitartas_omnivezrumBizony nagyon sokszor hallom ezoterikus körökben, hogy ha nehezen megy valami: “Ez nem az én utam.

Sajnos ez is egy ezoterikus zsákutca. Rózsaszín köd, melybe nagyon sokan beleburkolóznak. Pedig ez egyáltalán nem igaz!

Az élet fejlődés és tapasztalás. És igen KIHÍVÁSOKKAL jár. Mert a kihívások adják a fejlődés motorját. A kihívások során teszünk szert olyan új tulajdonságokra, melyek többé teszik az embert.

A nehézségek inspirálnak, hogy újabb és újabb ötletekkel nézz szembe helyzeteddel. Hogy kitalálj új megközelítési módokat. Hogy meghaladd addigi jól kitaposott válaszaidat (hiszen azok már régen nem is működnek).

A kihívásokból és nehézségekből születnek új ötletek és megoldási módok. A kihívások ajándékok. Nem kitérni kell előlük, hanem szembenézni velük és megoldani őket. Ha kitartóbbak és állhatatosabbak lennénk életünkben sokkal többet tudnánk előre lépni a fejlődésben.

Amit belül jónak érzel, azonban a külső akadályok megrémítenek, ne engedd el. Próbáld meg újra, újra  és aztán megint újra, és meglátod egyszer meg lesz az eredménye.

Kitartásra és állhatatosságra figyelmeztetnek a Mesterek is. “A csírák kinőnek én Testvérem, és meg leszel lepve. Türelem, Hit, Kitartás.” – mondja Serapis Mester.

És ezek Kuthumi Mester szavai: “Lépésről lépésre, büntetések sorozata után, keserű tapasztalatokból tanulja meg a cséla, hogy elnyomja és irányítsa fellobbanásait; elveszítse hevességét, önelégültségét és soha többé ne essen ugyanazokba a tévedésekbe.” (Cséla a próbatanítvány. Az az ember, aki tudatosan járja az ezoterikus utat. És bizony kitartó és  állhatatos ezen az úton is.)

Ebben a hónapban gyakorold a kitartás és az állhatatosság erényét. Építsd be mindennapjaiban, elmélkedj róla és cselekedj általa.

Napi gondolatokat itt olvashatsz: Napi Üzenetek Tudatos Úton Járóknak.