Mit is tehetünk az érzelmi szintünk fejlődéséért?

A fejlődés ezen kiemelkedő időszakában két igen fontos terület van, melyen DOLGOZNUNK kell:
1) érzelmi
2) gondolati.

A legnagyobb akadályunk a fejlődésben a taszító emocionalitás és a passzív mentalitás. Egyszerűbben mondva a gyűlölet és az ostobaság. (Persze te most azonnal rávágod, hogy én nem gyűlölködöm, és nem vagyok ostoba. Azonban ezek csírái biztosan meg vannak benned, különben nem a Földön élnél emberként.)

Nem attól fog valaki megvilágosodni vagy felemelkedni, ha egyre több ezoterikusnak mondott vagy misztikus tudást és tulajdonságot birtokol, hanem ha mély önismerettel és önelemzéssel tekint önmagára, és dolgozik személyiségének egyre finomabb megnyilvánulásán.

Az ember azonos mértékben fejlődik azzal, ahogy erősíti, építi és aktiválja az emberi birodalomhoz tartozó összes pozitív tulajdonságot.

Érzelmi szinten ez azt jelenti, hogy aktiváljuk önmagunkban az odaadás, az együttérzése, az őszinteség, a szeretet, a hűség, a szenvedély, az egységet elősegítő pozitív érzéseket, stb…, stb…

Most pedig -, hogy a gyakorlatba is átültessük a fejlődés lépéseit -, válassz ki önmagad számára egy, maximum két pozitív érzelmet és törekedj arra, hogy egyre tisztábban, és egyre gyakrabban tud azt megélni.

Steinmüller Csilla
spirituális tanító